Vrouw/Verhalen achter het nieuws
263834016
Verhalen achter het nieuws

Premium

Het beste van De Telegraaf

Achter het nieuws

Isabel van Week zonder Vlees doet dit jaar ook zuivel in de ban: ’Veel impact op CO2-uitstoot’

„Je realiseert je wat je als individu allemaal kunt bereiken. We zien dat mensen die hebben meegedaan, vaak blijvend minder vlees gaan eten.”

„Je realiseert je wat je als individu allemaal kunt bereiken. We zien dat mensen die hebben meegedaan, vaak blijvend minder vlees gaan eten.”

De gemiddelde Nederlander eet nog steeds zo’n 76 kilo vlees per jaar, bijna de helft meer dan het Voedingscentrum als maximum adviseert. Om mensen bewust te maken dat minderen gezonder is en beter voor het klimaat, start maandag de Nationale Week zonder Vlees & Zuivel. Het initiatief werd in 2018 geboren aan de keukentafel van Isabel Boerdam (31).

„Je realiseert je wat je als individu allemaal kunt bereiken. We zien dat mensen die hebben meegedaan, vaak blijvend minder vlees gaan eten.”

„Je realiseert je wat je als individu allemaal kunt bereiken. We zien dat mensen die hebben meegedaan, vaak blijvend minder vlees gaan eten.”

HET BESTE VAN DE TELEGRAAF