Vrouw/Praat Mee
271974359
Praat Mee

Plusmodel Daniëlle: Volgens mij is het een verademing om mij te zien

Daniëlle van Grondelle zag als tiener haar modellendroom in rook opgaan omdat ze niet de gevraagde maten had. Zelfs na streng lijnen zorgde het meetlint-moment standaard voor tranen. Gelukkig was daar de oplossing: plusmodel worden!

Tanja Spaander sprak in VROUW Magazine met plus-sizemodel Daniëlle van Grondelle over haar werk, familie en vriendschappen.

Krijg je negatieve reacties van mensen die je te dik vinden?

"Nee, nooit. Ik heb nog nooit last gehad van bodyshaming. Maar ik heb ook geen grote maat: mijn maat is 42, het gemiddelde in Nederland. Een van mijn beste vriendinnen is ook plusmodel en heeft maat 46 of 48. Zij krijgt wel vaak opmerkingen als: 'Jij moet echt afvallen!'

Ik heb dat niet. Wat ik vaak juist hoor is: 'Hè, jij plussize? Maar je bent helemaal niet dik!' Ik krijg alleen maar positieve reacties. Volgens mij is het voor velen een verademing om mij te zien. Het grappige is dat ik in Amerika weer vaak te horen krijg dat mijn taille te smal is..."

Wie vindt dat dan?

"Mijn agent in Amerika heeft toen ik begon letterlijk gezegd: 'Kun je niet een maat groter worden?' Dat heb ik geweigerd. Dit is mijn gezonde maat, ik ga niet overeten om iets te worden wat ik niet ben. Je moet stevig in je schoenen staan, want ik krijg het elke keer te horen.

Maar ik vind het prima hoe ik eruitzie en laat niemand anders dat bepalen. Wat ze in de VS regelmatig gebruiken is padding; een soort kipfilets die je behalve in je beha bijvoorbeeld ook op je heupen kunt leggen. Soms word ik met photoshop zelfs nog ietsje in de breedte uitgerekt.

Mij maakt het niets uit, zolang het niet extreem is. Veel verschillende gedaanten aannemen hoort ook een beetje bij dit vak. Mijn moeder vraagt soms zelfs: 'Ben jij dit nou of niet?'"

Praat mee

Heb jij - net zoals Daniëlle - weleens meegemaakt dat jouw omgeving je wilde veranderen? Bijvoorbeeld qua gewicht, qua coupe, qua houding, qua karakter, of qua levensstijl? Moest je je aanpassen en daarbij je eigen principes overboord gooien? Ging je erin mee? Of juist niet? Praat mee!

Het hele interview met Daniëlle van Grondelle lees je dit weekend in VROUW Magazine.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.