Vrouw/Praat Mee
272281841
Praat Mee

Familiemens of vriendenmens? Praat mee!

Ouders… ze worden vaak gezien als onze rots in de branding en een schouder om op te huilen. Maar een sterke band met je ouders is niet voor iedereen zo vanzelfsprekend.

Zo doet Rijk Hofman (22) over de - afwezige - band met zijn ouders opmerkelijke uitspraken in Glamour. De twintiger komt uit een zevenkoppig gezin: twee ouders, een meisje en vier jongens. Hofman heeft slechts met twee van de andere zes gezinsleden nog contact: zijn broer Tim en jongste broer Moos.

Vrienden

Over de afwezigheid van zijn ouders in zijn leven: "We keken anders naar het leven. Ik vind het geen probleem dat ik ze niet meer spreek; je bent niet verplicht om in contact te blijven omdat je familie bent. Als je geen goede band hebt met je familie, hoef je die niet te onderhouden. Als je aan mij vraagt: familie of vrienden, dan zeg ik vrienden. Tim is belangrijk voor mij omdat hij een goeie vriend is geworden", aldus Rijk.

Praat mee

Kun jij je vinden in de woorden van Rijk of ben jij juist een familiemens? Hoe is het contact met jouw ouders? Spreek je ze nog dagelijks of juist al jaren niet meer? En als je moet kiezen tussen familie of vrienden, wat kies je dan? Praat mee!

Jij op VROUW.nl

Heb jij een verhaal over de aan/afwezigheid van familie in jouw leven?

Vertel het ons hier!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.