Nieuws/Vrouw
272659496
Vrouw

7 redenen waarom lezen zo goed is

Het is vandaag Lees een boek dag. Zon, zee, strand en een goed boek... hét recept voor pure ontspanning. Maar buiten de vakantie om gunnen we vaak onszelf daarvoor de tijd niet. Jammer, want lezen is goed voor je gezondheid! Echt waar, kijk maar naar de zeven redenen die wij verzamelden.

1. Woordenschat

Mensen die regelmatig een boek lezen, ontwikkelen een brede woordenschat en kunnen vaak makkelijker uit hun woorden komen. Het goed kunnen verwoorden hoe je je bijvoorbeeld voelt, kan dan ook een flinke boost voor je zelfvertrouwen zijn! Des te meer je leest, des te meer woorden je natuurlijk leert kennen. Dit kan bovendien je schrijfvaardigheden verbeteren.

2. Focus en concentratie

Voor een goed boek moet je echt even de tijd nemen, even goed voor gaan zitten. Dit kan voor sommigen nogal lastig zijn, maar als je leert jezelf volledig af te sluiten van de wereld en echt even in een boek duikt kan dit je concentratievermogen op den duur verbeteren.

3. Verbeelding

Het lezen van boeken dwingt jouw hersenen om een beeld te creëren bij het verhaal dat je leest. Hiermee train je je verbeeldingskracht; je spreekt letterlijk tot de verbeelding!

4. Slimmer

Door te lezen neem je veel informatie op waardoor je je (basis)kennis verbreedt. Uit onderzoek blijkt dan ook dat fanatieke lezers beter begrijpen hoe bepaalde zaken en/of mensen in elkaar steken.

5. Stress

Ja het is echt waar: uit onderzoek is gebleken dat lezen stress kan verminderen... De respondenten hoefden maar zes minuten te lezen, voordat hun hartslag vertraagde en hun spieren ontspanden! Dus druk in je hoofd? Gun jezelf even een leeskwartiertje!

6. Beter geheugen

Wanneer je leest, heb je meer tijd om na te denken. Zo onthoud je bijvoorbeeld kleine details over alle personages. Denk aan naam, leeftijd, hobby(’s) en uiterlijke kenmerken. Je traint onbewust je kortetermijngeheugen en hoeft er vrijwel geen moeite voor te doen!

7. Interessant

En misschien nog wel de leukste van allemaal; lezen maakt je interessant! We weten inmiddels dat je van lezen slimmer wordt. Je doet namelijk kennis op die je kunt gebruiken in gesprekken, bijvoorbeeld met een leuke date. Dit maakt jou natuurlijk hartstikke aantrekkelijk! Als je nou niet meteen in een boek duikt, weten wij het ook niet meer!

Bron: whytoread

Jij op VROUW.nl

Wil jij ook een verhaal delen met de redactie?

Stuur dan een berichtje!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.