Nieuws/Vrouw
272890146
Vrouw

Natasja werd slachtoffer van woninginbraak: 'Gelukkig heb ik mijn bevallingsfoto's weer terug'

Natasja Kalloe (35) is een alleenstaande, hardwerkende moeder met twee kinderen. Vorig jaar werd zij verrast door een woninginbraak, waarbij ze al haar waardevolle spullen kwijt is geraakt. Door het serienummer van ondermeer haar harde schijf te bewaren en deze aan de politie door te geven, heeft ze haar harde schijf met veel familiefoto’s weer terug. "Een geluk bij een ongeluk."

"Het was op 27 juli 2015, het was de eerste vakantiedag. Ik was met een vriendin en onze kinderen naar een pretpark toen ik werd gebeld door een buurman dat ik naar huis moest komen. Ze hadden mijn hele deur eruit gehaald en bij me ingebroken. Met vliegende vaart ben ik naar huis gereden en zag dat alles weg was: laptop, paspoorten, sieraden en telefoons. Op mijn mooie nieuwe kussens zat een voetafdruk. Ik ben er dagen ziek van geweest en kon alleen maar huilen. Ik heb ook niet meer willen wonen daar en ben zelfs weer bij mijn ouders ingetrokken."

Omdat Natasja door haar werk als ICT medewerker in een ziekenhuis altijd alles netjes registreert, had ze van haar harde schijf een registratienummer genoteerd. "Daardoor hebben ze mijn harde schijf terug kunnen vinden na een inval. Daar ben ik zo blij mee, want daar zit mijn hele leven in! Zelfs mijn bevallingsfoto’s had ik terug. Die zijn onvervangbaar. Helaas zijn andere zaken als mijn sieraden nog steeds spoorloos, maar ik was al heel blij met mijn harde schijf. Zelfs mijn administratie heb ik terug."

Getraumatiseerd

"De kinderen en ook ik hebben een flinke klap van het voorval gehad. We zijn er echt door getraumatiseerd geraakt. Mijn zoontje zegt ook: "Mama, waarom is het jou gebeurd, je werkt altijd zo hard." Dat kun je niet uitleggen aan een kind. Inmiddels heb ik het wel een plek kunnen geven en er ook wel iets positiefs mee gedaan: ik heb een cursus kindercoaching gedaan en wil nu kinderen gaan coachen. Zij zijn de toekomst. Daar wil ik mee werken.”

Natasja is zeer te spreken over de campagne Registreer je waardevolle spullen die minister Van der Steur is gestart. "Ik heb er zelf veel aan gehad om alles goed vast te leggen. Het is handig voor de verzekering, maar ook voor de politie."

Eigendommen terugkrijgen

"Het gebruik van Stopheling.nl en de Stop Heling-app verhoogt de kans dat mensen hun gestolen spullen weer terugkrijgen. Zeker als mensen hun waardevolle spullen hebben geregistreerd", zegt Maaike van den Berg, landelijk projectleider Heling van de Nationale Politie. "Veel waardevolle producten hebben een uniek serienummer. Met de Stop Heling-app kunnen mensen gemakkelijk de serienummers registreren."

"Ook kunnen zij waardevolle bezittingen zonder serienummer, zoals sieraden, kunst en antiek, eenvoudig in de app zetten. Door een foto te uploaden en een gedetailleerde beschrijving toe te voegen helpt dit de politie bij het achterhalen van de rechtmatige eigenaar."

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.