Nieuws/Vrouw
277358067
Vrouw

Anne-Miek (50): Ik word altijd veel jonger geschat

Anne-Miek is model én ambtenaar

Anne-Miek is model én ambtenaar

Voor onze rubriek Mooi op elke leeftijd zetten we vrouwelijke dertigplussers in het zonnetje. Want wij vinden alle vrouwen mooi, ongeacht gewicht, maat, huidskleur of 'schoonheidsfoutje'. Wat is jouw beautygeheim en waarvan ga jij stralen? En wat houdt jou jong? Deze week Anne-Miek van Houtum (50), medewerkster uitkeringsadministratie bij een gemeente en freelance model/actrice.

Anne-Miek is model én ambtenaar

Anne-Miek is model én ambtenaar

'Voel' jij je leeftijd?

"Meestal voel ik me jonger. Doordat ik twee banen heb blijf ik van hot naar her hollen waardoor ik energiek blijf en niet aan mijn leeftijd denk. Modellenwerk houdt me echt jong! Aan de andere kant merk ik dat ik ouder word aan het feit dat ik na een lange werkdag 's avonds op de bank plof daar waar ik vroeger dan nog gewoon uitging. Ook merk ik dat mijn lichaam verandert, ik 'losser vel' krijg en mijn spieren strammer worden."

Heb jij een beautygeheim?

"Ik verwijder altijd mijn make-up voordat ik ga slapen, waarbij ik voor mijn ogen een remover gebruik vanwege de waterproof mascara. Verder gebruik ik alleen water om mijn gezicht schoon te maken. 's Morgens doe ik een gekleurde dagcrème op zodat ik een gezond kleurtje heb en mijn huid er verzorgd uitziet. Maar verder denk ik dat ik geluk heb dat ik 'goede genen' heb."

Schatten mensen je vaak op de juiste leeftijd?

"Ik word altijd veel jonger geschat. Als ik dan zeg dat ik al een zoon van 25 heb en 29 jaar getrouwd ben, geloven ze het vaak niet."

Wat vind je het mooist aan jezelf?

"Mijn lange lengte van 1 meter 80, terwijl ik dat toen ik 12 was verschrikkelijk vond. Ik vind mezelf mooier dan 25 jaar geleden."

Waar complimenteren mensen jou mee?

"Vooral met mijn figuur en lengte. Met maat 38 en 1 meter 80 zie ik er al snel slank uit, en door de juiste kleding te dragen probeer ik dat nog te accentueren. Doordat ik model ben, word ik vaak door stylisten gekleed en die weten precies wat mij staat. En ik doe mijn voordeel met hun tips natuurlijk."

Rob van der Vlierd

Rob van der Vlierd

Ben je nu waar je had willen zijn?

"Mijn droom was om model te worden. Dat ik dat vanaf mijn 25ste ook echt ben geworden had ik nooit verwacht. Ik houd echt van dat werk maar vind het ook leuk om gemeenteambtenaar te zijn. Die afwisseling is fijn! De ene dag sta ik op de catwalk of in de studio, de andere dag heb ik de hoofdrol in een TV commercial en sta ik op de filmset. Weer een dag later zit ik op kantoor uitkeringen te berekenen. Ik ben vooral trots dat ik van mijn hobby mijn werk heb kunnen maken. Verder heb ik een lieve man, twee kinderen en fijn huis. Wat wil een mens nog meer?"

Mieke Kanters

Mieke Kanters

Wat houdt je jong?

"Ik sta midden in het leven. Ik houd van reizen en dan vooral cruisereizen samen met mijn man. Ik vind uitdagingen leuk en wil van alles meemaken en ontdekken. Ik ben echt van de spontane acties. Zoals die keer dat ik mezelf aangemeld heb als vrijwilliger bij de locale omroep om een radioprogramma te presenteren. Het leukste was dat ik dat door mijn enthousiasme ook daadwerkelijk mag doen!

En mijn deelname aan de Mrs. Netherlands Universe-verkiezing drie jaar geleden was ook zo’n spontane actie, met een onverwacht goed resultaat: ik won de subtitel Best National Costume. Hierdoor zijn deuren voor mij geopend. 'Hoe ouder hoe gekker' zegt men weleens, maar ik kan er echt van genieten. Ik leer nog altijd veel en blijf daardoor jong. Ik heb door mijn werk met veel verschillende mensen te maken en doe hierdoor veel (mensen)kennis op."

Heb je een levensles die je wil delen?

"Ga er voor! Doe nú wat je leuk vindt, stel het niet uit. Het leven kan immers zomaar afgelopen zijn..."

Meer Anne-Miek? kijk op Instagram!

Wil jij ook in deze rubriek? Wij zoeken nog leuke vrouwelijke dertigplussers. Reageer vooral ook als je vijftig, zestig of ouder bent. Mits je maar lekker in je vel zit! Stuur een mailtje met je naam, telefoonnummer, motivatie én twee foto's (portret en totaal) naar redactie@vrouw.nl.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.