Vrouw/Opgebiecht
283462650
Opgebiecht

Opgebiecht

’Ik heb geen spijt van mijn slippertje met de campingbuurman’

„Het was heel cliché allemaal.”

„Het was heel cliché allemaal.”

Elk jaar met het gezin naar dezelfde Franse camping, braver kan niet, toch? Tot je weke knietjes krijgt van de buurman. In de rubriek ’Opgebiecht’ vertellen lezeressen anoniem hun geheimen. Deze keer biecht een vrouw haar slippertje op.

„Het was heel cliché allemaal.”

„Het was heel cliché allemaal.”

„We staan vrijwel elke zomer met het hele gezin op dezelfde kleine camping in Frankrijk. We kennen het personeel en sommige andere vaste gasten, het is altijd gezellig en vertrouwd. Eén jaargang was er een nieuw Nederlands stel, met twee kinderen, van wie de man mij geregeld een rood hoofd bezorgde. Ik verliet de camping dat jaar met buikpijn, omdat ik deze man – laat ik hem Gijs noemen – niet meer zou zien.

Instagram

Mijn huwelijk is heel fijn hoor, ik heb een superlieve echtgenoot. Verzorgend, rationeel, alles altijd perfect voor elkaar. Ik zeg weleens dat hij de remmen wat meer zou mogen losgooien, maar ja, je kunt een hond ook niet laten miauwen. Hij is zoals hij is. Gijs was anders. Stoer, relaxed, open en direct. Na die vakantie vonden we elkaar terug op Instagram. Het hele jaar deelden we af en toe likes uit over en weer, maar daar bleef het bij. Al smolt ik van de foto’s waar hij zelf op stond.

Toen wij opnieuw de camping boekten, liet ik hem dat weten in een privébericht. Gijs bleek ook te hebben geboekt en zou met zijn gezin een week na ons arriveren. Ik was als een verliefde puber zo blij. Tegelijk vond ik mijn gevoel zorgelijk. Wat betekende dit voor mijn relatie? Was het niet de kat op het spek binden? Maar nee, redeneerde ik, ik hield van mijn man en een beetje spanning voelen mocht best. Die eerste week op de camping had ik voortdurend vlinders in mijn buik. En toen reed eindelijk zijn auto het terrein op. Wat was het heerlijk om hem te zien uitstappen. Onze amicale omhelzing deed mijn hele lijf gloeien. Toen we die avond met z’n allen voor onze tent zaten, met flessen wijn en pastasalade, wist ik het zeker: dit gaat uit de hand lopen.

Zoen

Zo eindigden we elke dag tegen zes uur met z’n allen bij elkaar. Zijn vrouw was lief, mijn man kon het ook goed vinden met ze en onze kinderen vermaakten zich fantastisch samen. Eén avond, het was donker en allang kinderbedtijd, zouden Gijs en ik ze weleens uit de speeltuin gaan halen. De camping is knus opgezet, met kleine kruip-door-sluip-door-paadjes. Aangeschoten liepen we een pad af, toen ik me ineens verstapte. Ik wankelde op mijn pijnlijke voet. Te cliché allemaal, maar Gijs hield me staande en voor ik het wist voelde ik zijn warme lippen op de mijne.

Het duurde misschien maar vijf seconden, maar het was genoeg om mij volledig ondersteboven te krijgen. Lacherig liepen we door naar de speeltuin, alsof er niets was gebeurd namen we de kinderen mee. Maar de volgende ochtend zag ik meteen aan zijn blik dat hij ook aan de zoen dacht. Hij gaf me een knipoog en mijn knieën leken van pudding. Later die dag nam mijn man alle kinderen mee uit kanoën en had zijn vrouw een yogales geboekt. Gijs en ik zouden voor het avondeten zorgen. Op weg naar de supermarché zette hij op een stil landweggetje zijn auto in de berm. Hij keek me aan en ik wist genoeg.

Hij trok me op zijn schoot en toen voelde ik helemaal hoe groot zijn opwinding was. Genot dat komt na intens, verboden verlangen, daar haalt niets het bij. Het was één keer en het is gelukkig niet uitgekomen. Alsof we het stilzwijgend hadden afgesproken, zorgden we ervoor dat we daarna niet meer met z’n tweeën waren. Allebei hadden we blijkbaar even stoom willen afblazen, zonder ons huwelijk te verprutsen. We namen uiteindelijk afscheid met eenzelfde amicale knuffel als bij zijn aankomst, zonder elkaar aan te kijken. Die blik, te midden van onze gezinnen, had ons kunnen verraden. Het valt vast niet goed te praten, maar ik heb geen spijt. Ik kwam nog nooit zo stralend van een vakantie terug.”

Meer VROUW

Wil je niets van VROUW missen? Speciaal voor de trouwste lezeressen versturen we elke dag een mail met al onze dagelijkse hoogtepunten. Abonneer je hier.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.