Nieuws/Vrouw
283629327
Vrouw

Ex-playmate Rachel (45): Had ik dat lijf nog maar

Rachel ter Horst (45) stond tussen haar 20e en 27e zes keer in Playboy. Nu werkt zij in de postmortale zorg en in een bloemenwinkel, is getrouwd en heeft twee zoons (13 en 9).

Ik was 19...

"... toen ik met een vriendin naar een fotoshoot ging. Zij ging topless en de fotograaf zei: 'Goh Rachel, wil jij het ook doen? Op het strand lig je toch ook zonder bovenstukje?' Ik vond het prima, in die tijd was dat veel normaler.

De foto’s belandden bij een modellenbureau in Engeland en dat vroeg me voor een testshoot. Ik zou twee weken gaan, maar kon meteen fulltime aan de slag als model. Ik ben niet meer teruggekeerd. Zo is het balletje gaan rollen. Ik werd gevraagd voor de cover van de kersteditie en stond ook op de middenpagina als playmate."

Ik mocht naar de Playboy Mansion...

"... in 1998 om Nederland te vertegenwoordigen tijdens het WK Voetbal. We zaten daar met al die meiden bij elkaar voor een lunch gewoon in kleding. En toen kwam Hugh Hefner naar beneden in zijn badjas en stelde zich netjes aan iedereen voor.

Gekke dingen zijn er niet gebeurd, hij was toen keurig getrouwd met Kimberley (1989-2010, red.). Achteraf besef ik pas hoe speciaal het was om daar te zijn, maar toen was ik er heel nuchter onder. In 2000 heb ik mijn laatste shoot gedaan voor Playboy, daarna ben ik gestopt met modellenwerk."

Eigen beeld

Eigen beeld

Ik ben nooit onzeker geweest...

"... over mijn lijf. Nog steeds niet, ook al heb ik niet meer de perfecte 90-60-90 proporties. Vroeger was ik heel timide en droeg ik vaak grote shirts. Terwijl ik nu denk: 'Had ik dat lijf nog maar, dan had ik veel strakkere kleding aangetrokken!' Nu werk ik in de postmortale zorg en vind ik het juist fijn om op de achtergrond mensen te kunnen helpen. Ik word gewaardeerd om wat ik doe en niet meer om hoe ik eruitzie."

Mijn man...

"... is er trots op dat ik in Playboy heb gestaan. Tuurlijk! In ons huis hangt ook nog steeds een grote zwart/wit foto van mij waarop ik als een zeemeermin topless in zee lig. De jongste van 9 heeft er geen benul van, maar als vriendjes van mijn zoon (13) langskomen, heeft hij zoiets van: 'Dat is mijn moeder, niet kijken!' We zeggen dus maar dat het een poster van Ikea is, dat is een stuk makkelijker, haha!"

Tekst door: Jill Waas

Kijk voor meer 'playmates van toen' in VROUW magazine van deze week (elke zaterdag bij de Telegraaf).

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.