Vrouw/Culinair
28679764
Culinair

Culinair

Recept: Pavlova met nectarine en een crème van kamille en vlierbloesem

Pavlova met nectarine.

Pavlova met nectarine.

Culi-expert Marjolein: „Ook in de keuken zijn er trends. Werd ik een tijdje geleden nog doodgegooid met vleesvervangers of vis uit blik, momenteel draait het vooral om zelf maken: zuurdesembrood, moeilijke desserts… Tja, corona; eindelijk hadden we weer tijd om in de keuken te staan. Heeft het toch nog iets goeds gebracht.

Pavlova met nectarine.

Pavlova met nectarine.

Ingrediënten

Voor de meringue:

~ 180 g eiwit

~ 1 g zout

~ 225 g suiker

~ 8 g maizena

~ 100 g poedersuiker

~ 8 g witte wijnazijn

Voor de abrikozencurd:

~ 250 g abrikozenpuree

~ 25 g suiker

~ 30 g citroensap

~ 8 g maizena

Voor de kamille-vlierbloesemmascarpone:

~ 125 ml room

~ 5 g losse kamillethee

~ 250 g mascarpone

~ 20 g vanillesuiker

~ 10 g vlierbloesemsiroop

Voor de styling:

~ 10 nectarines

Stap 1

Verwarm de oven voor op 130 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Stap 2

Klop het eiwit stijf met het zout en voeg in delen de suiker toe. Spatel maizena, poedersuiker en azijn door het eiwit. Doe alles in een spuitzak en spuit cirkels met een doorsnede van 8 cm op het bakpapier.

Stap 3

Verlaag de oventemperatuur tot 100 °C en laat de pavlova’s in anderhalf uur gaar worden.

Stap 4

Breng alle ingrediënten voor de curd in een steelpan aan de kook, roer goed door en laat afkoelen in een spuitzak in de koelkast.

Stap 5

Breng 50 ml room aan de kook met de thee en laat 15 minuten trekken. Zeef de room en laat afkoelen.

Stap 6

Klop daarna de kamilleroom met de mascarpone, de rest van de room, de suiker en de siroop stijf en schep dit ook in een spuitzak. Leg 30 minuten in de koelkast.

Stap 7

Snijd de nectarines in parten. Spuit de kamille-vlierbloesem-mascarponecrème op de pavlova’s, garneer ze met de nectarineparten en spuit in het midden een toef abrikozen curd.

Dit recept staat in het nieuwe VROUW Magazine (iedere zaterdag bij De Telegraaf). Als premiumlid kun je het ook (soms al eerder) online lezen.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.

POPULAIRE VIDEO'S