Vrouw/Praat Mee
292678218
Praat Mee

Ben jij allergisch? Vaccineer je... huisdier!

Je bent een echte kattenliefhebber, maar door je allergie kun je geen trouwe viervoeter in huis nemen. Niet getreurd! Door een nieuw vaccin zijn die rode ogen en niesbuien verleden tijd. Mits je niets tegen vaccineren hebt. Van je huisdier.

10% van de mensen is allergisch voor het stofje Fel d 1, wat in kattenhuid en kattenspeeksel zit. Een team Zwitserse wetenschappers denkt iets te hebben gevonden tegen kattenallergie, namelijk het vaccin HypoCat.

Bijwerkingen

Dit vaccin bevat namelijk een antistof voor Fel d 1 en wordt niet bij de mens, maar bij de kat ingeënt. De antistof zorgt ervoor dat Fel d 1 in het kattenlichaam wordt geneutraliseerd, waardoor er geen allergische reactie bij de mens optreedt.

De onderzochte katten hebben geen ondraaglijke en langdurige bijwerkingen aan het vaccin opgelopen, aldus de wetenschappers. HypoCat zal op zijn vroegst in 2022 op de markt verschijnen.

Praat mee

Lijkt jou dit de ideale oplossing om eindelijk die zo gewenste kat in huis te kunnen nemen? Zou jij jouw kat inenten, zodat jij geen last hebt van allergische reacties? Of houd jij het bij allergiepillen die jij zelf moet nemen? Laat het ons weten. Praat mee!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.