Vrouw/Praat Mee
296124614
Praat Mee

Een kind meenemen naar een uitvaart... Wanneer wel, wanneer niet?

Een uitvaart zet de emoties behoorlijk op scherp. En als dan een kind zijn/haar mond niet kan houden, kan dat de nodige reacties oproepen of erger nog, een - levenslange - ruzie veroorzaken... Vroegen wij ons af: wanneer neem je je kind mee?

Het moge duidelijk zijn dat als jouw kind de leeftijd heeft waarop hij snapt wanneer hij stil moet zijn én de overledene jullie dierbaar was, het gepast is om hem mee te nemen.

Gekrijs

Maar wanneer bovenstaande niet het geval is, denk dan nog even een paar minuten extra na. Zo ging vriendin K. laatst naar de begrafenis van haar oudtante. De zus van K. was net de week ervoor bevallen van een dochter die mee ‘mocht’ naar de plechtigheid.

Het kindje hield zich gelukkig stil - alsof ze het aanvoelen, die kids - maar mijn vriendin vertelde later dat ze ’m de hele dienst plaatsvervangend heeft zitten knijpen. En dat ze echt woest was geworden als haar nichtje van amper zeven dagen de hele boel bij elkaar had gekrijst.

Praat mee!

Vind jij het prima als iemand z’n baby of peuter/kleuter meeneemt naar een uitvaart? Of is het niet meer dan logisch dat kinderen daar niet thuishoren? Praat mee!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.