Nieuws/Vrouw
297232587
Vrouw

Een ode aan mijn ex: Als echtgenoot geen match maar als vader is hij geweldig!

Topvaders zijn het. Daarom zijn deze vrouwen nog steeds dol op hun ex, ook al is de relatie gesneuveld. En dus zetten ze hem ter ere van Vaderdag extra in het zonnetje. Hier lees je alvast het verhaal van Hilde en Jos.

Ze waren tien jaar getrouwd en hebben samen vijf (pleeg)kinderen: Amy (21), Emma (19), Matthijs (15), Anne-Sophie (11) en Jesse (9). Nu is Hilde Bruning (42) single, gastouder en oprichter van stichting Kip en Apie Kinderfeestjes. Haar ex Jos Buys (46) werkt als food & beverage manager bij Stena Line en is single.

Hilde

Mijn ex Jos... “Wil ik op deze manier bedanken. Hij is er altijd voor mij. Meteen stond hij naast mijn ziekenhuisbed toen ik een half jaar na onze scheiding getroffen werd door een hernia. Toen het huwelijk daarna stukliep, was hij de eerste die me troostte. En ik heb zelfs weer bijna anderhalf jaar bij hem gewoond. Sinds februari huur ik het huis naast hem: hij is de beste buurman die je maar kunt bedenken. Als vriend en vader van mijn kinderen zou ik hem nooit willen missen.”

In zijn vaderrol... “Bleek Jos precies wat ik al verwachtte toen ik hem voor het eerst tegenkwam: betrouwbaar, zorgzaam en lief. Daarin heeft hij mij nooit teleurgesteld. Wij zijn in twee dingen exact hetzelfde: de kinderen staan op nummer één en iedereen mag altijd blijven eten, slapen en zelfs wonen. In al het andere zijn we juist totaal anders. Tijdens ons huwelijk waren we wat we nu nog steeds zijn: beste vrienden. Maar als partners passen we helemaal niet bij elkaar.”

Als gezin... “Gaan we elk jaar een weekend weg, we zijn pas naar Londen geweest. En Jos is altijd bij mijn familie blijven horen; hij loopt nog steeds de verjaardagen van mijn nichtjes en neefjes af. Sinterklaas vieren we ook altijd samen. Nadat mijn derde huwelijk strandde mocht ik bij hem intrekken. Nu woon ik naast hem: pure mazzel. Het was een loting onder zestig potentiële huurders en ik won! Jos opende meteen een fles champagne: omdat ik wegging, haha. Nee hoor, ook omdat het was gelukt om buren te worden.”

Ook als buren... “Werkt het goed tussen ons. Vooral voor de kinderen is het heerlijk: die lopen in en uit. Als hij me laat uit m’n werk ziet komen, vraagt hij of ik al heb gegeten. Op mijn beurt app ik hem als we iets over hebben van zijn lievelingskostje. Wat financiën en verzekeringen betreft, is Jos een rots in de branding: hij kent al mijn wachtwoorden en mag overal bij. In mijn singletijden rijdt hij me soms zelfs naar een date. Toen ik een vaste vriend had, deden we ook weleens met z’n drieën een drankje in de stad.”

Jos

Ik zag haar... “Voor het eerst in 2000 toen we door vrienden werden gekoppeld. Ik viel voor haar uitstraling, lach en ogen. Daarna ging het snel: een jaar na onze eerste ontmoeting zijn we getrouwd.”

Een kinderwens... “Had ik zeker. Hilde had al een dochtertje van anderhalf. In deze situatie moest iedereen even zijn plek vinden, maar al snel had ik de smaak van het vaderschap helemaal te pakken. Precies negen maanden na onze huwelijksnacht werd onze zoon geboren. We hebben ons gezin later uitgebreid met biologische- en pleegkinderen.”

Ondanks ons mooie gezin... “Liep het huwelijk na tien jaar stuk. We waren uit elkaar gegroeid en hadden andere verwachtingen van de relatie. Voor mijn werk ben ik afwisselend een week op zee en thuis. Daar is ons co-ouderschap op aangepast. Hoe moeilijk ook, voor de kinderen wilden we de scheiding soepel laten verlopen. Het was niet altijd makkelijk om de kinderen bij de woning van haar nieuwe partner af te leveren, maar ik vond dat ik het tegenover hen niet kon maken om ze bij de voordeur af te zetten.”

Natuurlijk zei ik ‘ja’... “Toen Hilde na haar scheiding vroeg of ze tijdelijk bij mij kon intrekken. Opeens aten we, als ik niet op zee was, weer als gezin samen. Sommige kinderen vonden het vreemd, anderen juist gezellig. Voor ons was het nu makkelijker om met elkaar onder een dak te wonen. Omdat we geen relatie meer hadden, hoefden we elkaar niet meer te corrigeren. Maar als buren laten we de schutting gewoon staan.”

De omgeving... “Vindt de manier waarop Hilde en ik met elkaar omgaan vooral ‘apart’. Soms leidt het tot opgetrokken wenkbrauwen. Maar ook tot complimenten: ‘Zo zouden meer mensen met elkaar moeten omgaan.’ Dat denk ik zelf ook. De wereld zou er een stuk mooier uitzien.”

Dat ik in het zonnetje word gezet... “Daar moet ik bijna van blozen. Dit is Hilde’s manier om mij te bedanken, maar al die aandacht hoeft van mij niet zo. Zoiets doe je gewoon voor elkaar. Klaar.”

Het verhaal van Karin en haar ex Peter lees je in VROUW magazine dit weekend.

Door: Bernice Breure

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.