Vrouw/Culinair
298261394
Culinair

Culinair

Antilliaanse Galiña na fornu

Galiña na fornu

Galiña na fornu

Culi-expert Marjolein: “Het recept van deze week komt uit het boek De complete Antilliaanse keuken van Jurino Ignacio. En dat vind ik – bloos – dus best wel een heel knappe man. Als-ie mijn buurman was, ging ik elke dag suiker lenen.”

Galiña na fornu

Galiña na fornu

Ingrediënten voor Galiña na fornu

~ 4 kippenbouten of 8 drumsticks

~ 2 sinaasappelen

~ 2 tomaten

~ 1 gele paprika

~ 1 rode paprika

~ enkele takjes peterselie

~ 1 blik tomatenblokjes

~ 2 teentjes knoflook

~ 50 ml olijfolie

~ 1 tl paprikapoeder

~ 1 tl knoflookpoeder

~ 1 tl zout

~ 1 tl zwarte peper

~ 2 Spaanse pepers

Bekijk ook:

Vegan kokossoep!

Bereidinsgwijze

Stap 1:

Kruid de kip met paprikapoeder, knoflookpoeder, peper en zout en laat minstens een half uur staan. Verwarm de oven voor op 180 °C.

Stap 2:

Pers 1 sinaasappel uit en schil de andere en snijd het vruchtvlees in plakken. Meng het sap met de olijfolie en wrijf de kip hier mee in. Leg de kip in een ovenschaal. Giet de rest van de olie erover.

Stap 3:

Snijd de paprika’s in kleine reepjes en de Spaanse peper (verwijder de zaadlijsten) in ringen. Meng dit met de tomatenblokjes, inclusief het sap. Giet het groentemengsel over de kip. Leg de plakjes sinaasappel er omheen.

Stap 4:

Plaats de schaal in de oven en laat de kip in 30/40 minuten goudbruin worden. Hak de peterselie fijn en strooi over de kip.

Dit stukje staat in het nieuwe VROUW Magazine (iedere zaterdag bij De Telegraaf). Als premiumlid kun je het ook (soms al eerder) online lezen.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.