Vrouw/Culinair
300373831
Culinair

Vega-recept 1: Burrito met geitenkaas en zwarte bonen

Burrito met geitenkaas en zwarte bonen

Burrito met geitenkaas en zwarte bonen

De hamburger doen we vanaf morgen voor een weekje in de ban - tenzij hij is gemaakt van sojabonen. Om jou tijdens Week zonder Vlees heen van inspiratie te voorzien, delen we de komende dagen heerlijke vegetarische hoofdgerechten met je. Vandaag: een heerlijke burrito met geitenkaas en zwarte bonen.

Burrito met geitenkaas en zwarte bonen

Burrito met geitenkaas en zwarte bonen

Zwarte bonen met geitenkaas burrito

Nodig voor 4 personen:

Voor de burrito-vulling * 1 courgette

* 1 ui

* 1 blik zwarte bonen

* 1 tl olie

* 1 zakje Burrito Seasoning Mix (Santa Maria)

* 1 zak jonge, gewassen spinazie

* 1 pak tortilla’s (medium)

Voor de geitenkaas-crème

* 150 g geitenkaas

* 100 ml crème fraiche

* ½ tl chilikruiden

Extra

* 100 g alfalfa

* 400 g gekookte rijst

* 1 avocado

* 2 tomaten

* 1 limoen

* 10 g walnoten

* 100 ml wrap salsa medium (Santa Maria)

* 6 vellen bakpapier (om de burrito’s in te vouwen)

Bereidingswijze

Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Meng de ingrediënten voor de geitenkaascrème. Spoel de zwarte bonen af en laat ze uitlekken. Snijd de courgette in blokjes en de ui fijn. Bak ze in hete olie.

Voeg de bonen, Burrito Seasoning Mix en water toe. Haal de pan van het vuur en voeg de spinazie toe. Hol de avocado uit en snijd die in stukjes. Hak de tomaten in blokjes, hak de walnoten fijn en pers het sap van de limoen.

Verwarm de wraps zoals aangegeven op de verpakking. Plaats elke wrap op een stuk bakpapier. Verdeel de alfalfa, rijst en burritovulling in een baan over het midden van elke tortilla. Voeg nu de overige ingrediënten (avocado, limoensap, Chunky Wrap Salsa, tomaten, geitenkaascrème en walnoten) toe. Rol steeds een burrito in het papier, snijd ze dan met een mes doormidden en serveer ze direct.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.