Nieuws/Vrouw
304935674
Vrouw

Smakelijke Paassalade eiersalade met bacon

Wat zegt nou meer Pasen dan eieren? Wil je iets anders serveren dan puur, hardgekookte eieren? Maak dan eens zelf een eiersalade. Je wilt nooit meer kant en klaar!

Eiersalade met bacon

Ingrediënten

Voor bakje vol

  • 6 eieren (L)
  • 8g verse bieslook, fijn gesneden
  • 2el mayonaise
  • 1el Griekse yoghurt
  • 1-2 tl citroensap
  • mespunt gerookt paprikapoeder
  • ½ - 1 tl Dijon mosterd
  • 4 kleine augurkjes, fijn gesneden
  • 30g gerookte bacon

Bereidingswijze

  1. De basis is natuurlijk hard gekookt ei, dus kook die als eerst in 8 minuten hard. Spoel onder koud water af en pel ze. Laat daarna even helemaal afkoelen. Dan klein snijden. Dat kan met de hand of met een eiersnijder, waar je ze in de lengte en in de breedte onder snijdt.
  2. Vang al het ei op in een grote schaal en doe er dan de rest van de ingrediënten (behalve de bacon) bij. Meng alles goed door elkaar en proef. Je kunt er altijd nog iets extra’s bij doen als je qua smaak nog wat mist. Breng op smaak met zout & peper.
  3. Bak de bacon in een hete pan (zonder olie) goudbruin en krokant en haal daarna uit de pan. Leg op wat keukenpapier en dep goed droog. Verkruimel het dan boven de eiersalade. Wil je een eiersalade zonder vlees, dan laat je de bacon gewoon weg.
  4. Je kunt de eiersalade bij de borrel serveren, met wat lekkere crackertjes. Maar ook aan de ontbijt-, brunch of lunchtafel misstaat het niet. Lekker op een knapperig broodje.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.