Vrouw/Culinair
308925813
Culinair

Een hamburger uit eigen keuken maakt ook happy!

McDonalds burgers

McDonalds burgers

Als culinair redacteur heb ik geen moeite met een Big Mac op z'n tijd. Maar zo'n hamburger kun je ook prima thuis maken. En dit is hoe!

McDonalds burgers

McDonalds burgers

Toen mijn kinderen klein waren, konden we geen gele M voorbijrijden of ze begonnen al te gillen. Daar was ik op een gegeven moment klaar mee. Om van het gezeur af te zijn, heb ik toen mijn eigen hamburgermenu gemaakt voor thuis. Hartstikke simpel: ovenfrietjes (er bestonden nog geen Airfryers dus die waren wel iets slapper dan het echte werk, maar in deze tijd met zo’n ding op het aanrecht, heb je dat probleem ook niet meer), een broodje tartaar en een milkshake uit eigen keuken. Grote bak sla erbij... Ze waren er helemaal gelukkig mee en kregen zo ongemerkt toch nog iets gezonds binnen.

Recepten

Ook zelf fastfood op tafel zetten? Bij deze mijn recepten.

Patat

Koop oven- of Airfryerfriet. Meng de mayonaise met een eetlepel piccalilly.

Big Mac

Nodig pp: een tartaartje, een halve tomaat, 2 blaadjes sla, kaiserbroodje, dessertlepel ketchup, plakje kaas naar keuze

Snijd een tartaartje in twee helften, maak er twee afzonderlijke bolletjes van en druk die plat tot schijfjes. Bestrooi met zout en peper en bak ze kort aan beide zijden bruin in de koekenpan. Snijd een tomaat in schijven en bak die in dezelfde pan.

Snijd een kaiserbroodje met een kartelmes in drie delen. Beleg het onderste gedeelte met een blaadje sla, leg er een tartaarschijfje op en een schijfje tomaat, leg het middelste gedeelte van het broodje erop, beleg dat ook met blaadje sla, een schijfje tartaar en een plak tomaat en leg er vervolgens een plakje kaas op. Dessertlepel ketchup om het af te maken en het laatste stukje brood kan er bovenop.

Aardbeienshake

Gooi een doosje bevroren aardbeien in de blender, doe er een glas yoghurt bij en een eetlepel honing. Blenderen, klaar!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.