Nieuws/Vrouw
309175763
Vrouw

Paul: Wie is de vrouw die zich over mijn dochtertje (11) ontfermde?

In de zomer van 2014 zag Paul van den Bergh de trein met daarin zijn dochter (11) voor zijn neus wegrijden. Vier uur lang bekommerde een Nederlandse vrouw zich om zijn dochter. Een vrouw die Paul wil bedanken, maar nog steeds niet heeft gevonden. Helpen jullie een handje mee?

Na een mooie vakantie in het Zwitserse, autovrije dorpje Bettmeralp keerde Paul met zijn kinderen Noortje en Matthijs terug naar Nederland. Na een reis van drie uur besluiten vader en zoon in Frankfurt even de benen te strekken op het station. Noortje blijft zitten. Maar dan slaat het noodlot toe: de trein mét daarin zijn dochter rijdt voor zijn neus weg.

Paniek

"Ik schreeuwde met overslaande stem naar de conducteur in de trein in zowel Duits als Nederlands dat mijn dochter nog in de trein zat. Het mocht niet baten... Wég was de trein. Met Noortje erin. De grond zakte onder mijn voeten vandaan en mijn buik veranderde in één seconde in de Niagara Falls. Wat had ik gedaan?"

"Ik werd helemaal gek van paniek. Mijn kleine allerliefste engeltje helemaal alleen in een trein vol met Duitsers met nog 400 km voor de boeg naar Utrecht. Onze stinkende mazzel was dat Noor niet meer over hoefde te stappen en dat zowel zij als ik onze (volle) mobiel bij ons hadden."

Onder haar hoede

Paul belt meteen met zijn dochtertje en vraagt haar de telefoon te overhandigen aan een vrouw die al de hele reis naast haar zat. "Ik had haar in Basel geholpen met haar bagage, dus ze wist gelukkig nog wie ik was. Met het schaamrood op mijn kaken heb ik haar de situatie uitgelegd en haar gevraagd of ze alsjeblieft tot aan Utrecht op mijn dochtertje wilde passen."

"Ze moest gelukkig ook naar Utrecht en wilde met alle liefde mijn dochter onder haar hoede nemen. Wat was ik blij met deze vrouw! Urenlang heeft ze zich bekommerd om mijn dochter en je snapt: daar ben ik haar nog steeds zó dankbaar voor. Het probleem is alleen dat ik haar nooit echt heb kunnen bedanken, want na dat telefoontje heb ik haar nooit meer gesproken."

Onbekende vrouw

Noortje wordt na de lange reis door haar moeder opgehaald op het station in Utrecht. "Ik heb de vrouw die mijn dochter heeft gered, daardoor nooit meer gezien. Ik heb geen telefoonnummer en weet niet hoe ze heet. Ik weet alleen dat ze - volgens mij - in Den Haag woont."

"Ik ben haar nooit vergeten, maar had geen idee hoe ik haar moest vinden. Totdat het weer eens ter sprake kwam en een vriend ineens opperde 'Waarom zet je het niet op Facebook?' Eerst was ik wat sceptisch, maar later dacht ik 'Waarom niet? Misschien is dit wel dé manier om haar te vinden'."

Bedankje

Ondanks dat het al twee jaar geleden is, zou Paul alsnog graag in contact komen met de vrouw. Via Facebook roept hij zijn volgers op om mee te zoeken naar deze heldin. "Ik zou haar dolgraag een grote bos bloemen willen geven, en haar laten weten hoe enorm ik haar hulp destijds gewaardeerd heb. Dus ben of ken je haar? Laat het dan vooral weten!"

Om de zoektocht te vereenvoudigen heeft vader Paul een foto van zijn dochter tijdens de treinrit toegevoegd. "Dit is hoe ze destijds in de trein zat."

JIJ OP VROUW.NL

Heb jij ook eens zo over jouw kind(eren) in de rats gezeten? Of heb je een soortgelijk verhaal dat je echt moet delen?

Laat dan hier je gegevens en verhaal achter

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.