Vrouw/Praat Mee
315076488
Praat Mee

Praat mee

Moeten de sportscholen weer open?

Volgens NL Actief is bewegen essentieel, omdat het mensen gezond houdt.

Volgens NL Actief is bewegen essentieel, omdat het mensen gezond houdt.

Op dit moment zitten we in een lockdown: onder andere de horeca, winkels en sportscholen zijn gesloten. NOC*NSF, NL Actief, het Platform Ondernemende Sportaanbieders (POS) en sportbonden pleiten ervoor om alle sportlocaties weer te openen. Dat meldt De Telegraaf. Moeten de sportscholen weer open?

Volgens NL Actief is bewegen essentieel, omdat het mensen gezond houdt.

Volgens NL Actief is bewegen essentieel, omdat het mensen gezond houdt.

Besmettingen

Het kabinet heeft de sportscholen gesloten met de gedachte dat het aantal contactmomenten minder wordt, waardoor het aantal besmettingen omlaag kan gaan. Dit zou de verspreiding van het coronavirus tegengaan. Sporters maken in een sportschool gebruik van dezelfde apparatuur. Bovendien hijgen en zweten mensen tijdens het sporten. „Als we nu de lockdown opheffen, dan neemt het aantal besmettingen alleen nog maar sneller toe”, stelt viroloog Bert Niesters van het UMCG in Groningen in De Telegraaf.

Campagne

Volgens NL Actief is bewegen essentieel, omdat het mensen gezond houdt. Daardoor zouden ze beter bestand zijn tegen het coronavirus, dat buiten proportie aanslaat op mensen waarvan het BMI hoger is dan 25. De petitie voor het openen van sportlocaties is ruim 300.000 keer ondertekend en is naar Conny Helder gestuurd, de nieuwe minister voor Sport. Gisteren was er in Den Haag ook een actie om de sportscholen weer te openen. Dat meldt RTL Nieuws.

Gezondheid

Sporten is belangrijk, ook volgens viroloog Diederik Gommers. Hij zei op NPO Radio 1: „Sporten is heel belangrijk, dus eigenlijk moet er geen belemmering zijn.” De sportscholen zijn inmiddels al geopend voor zorgpersoneel, meldt De Telegraaf. Ook jongeren kunnen nu in de avond buiten sporten in teamverband.

Reacties

Op Twitter praat men massaal over de sportscholen. Zoals twitteraar Marian. Zij vindt dat sportlocaties essentieel zijn.

Saskia is het hier niet per se mee eens: zij vindt de redenering van sommige mensen om de sportscholen te openen niet logisch.

Twitteraar Caro is van mening dat sportscholen toch al wel een tijd open zijn geweest op een verantwoorde manier.

Praat mee

Wat vind jij? Moeten de sportscholen weer open? Of is het risico op besmettingen te groot? Praat mee op onze Facebookpagina!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.