Vrouw/Praat Mee
319550219
Praat Mee

'Vriendschap online is even hecht als vriendschap offline'

vrouw achter computer

vrouw achter computer

Jennifer Delano (32) verborg voor haar 20.000 volgers op social media dat ze zwanger was. Haar directe omgeving wist wel van haar 'geheim' en werkte mee door er niets over te melden. De conclusie die Jennifer na haar project trok: 'Het échte leven vindt offline plaats'. Maar... is dat wel zo?

vrouw achter computer

vrouw achter computer

We weten allemaal dat plaatjes op Facebook en Instagram de werkelijkheid vaker wel dan niet vertekenen. Een aantal mensen probeert wel de waarheid te laten zien, maar dat is dan nog altijd hún waarheid.

Grieperig

Een dolgelukkige foto van een uitje met je vriendinnen plaatsen geeft de buitenwereld het idee dat je het te gek hebt gehad. Dat jullie slecht bediend werden, jij eigenlijk grieperig was en daarom vroeg naar huis bent gegaan en een van je vriendinnen net ontslagen is, verraadt het kiekje niet.

Maar hoe werkt dat dan offline? Vertellen we elkaar daar altijd alles? Als je een bekende tegenkomt op straat, zijn we vaak geneigd de 'Hoe-is-het-vraag' met 'Goed!' te beantwoorden. Hooguit nog gevolgd door een 'We-moeten-snel-weer-eens-een bakkie-doen!'. Dat je met het verkeerde been uit bed bent gestapt, overweegt je partner te verlaten en gisterenavond wéér teveel hebt gedronken, deel je niet in dat korte gesprekje.

Praat mee

Wij zijn benieuwd naar jouw mening. Hoeveel waarde hecht jij aan je online-leven? Misschien heb je er juist wel heel waardevolle vriendschappen opgedaan? Of vind je de online wereld één grote leugen en zie je 'het mooi-weer-spelen' ook terug in de echte wereld. Praat mee!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.