Nieuws/Vrouw
324272924
Vrouw

Voormalig Miss Nederland: Trump had me 10 keer achter elkaar gebeld

Kim Kötter

Kim Kötter

Twaalf maanden, twaalf bekende en onbekende vrouwen die het nieuws haalden. Zij vertellen waarom dit jaar voor hen extra speciaal was. Vandaag Kim Kötter (34). Zij heeft als voormalig Miss Nederland samengewerkt met Donald Trump, de aankomende president van de Verenigde Staten.

Kim Kötter

Kim Kötter

"Ik leerde Trump kennen toen ik op mijn 19e meedeed aan Miss Universe, waarvan hij de grote baas was. Het was een indrukwekkende eerste ontmoeting. Hij is groot en charismatisch, straalt echt macht uit. Het viel hem op dat ik veel ambities had en in 2009 vroeg hij of ik Miss Universe Duitsland en Nederland wilde organiseren. Sindsdien zag ik 'm ieder jaar."

Shockeren

"Ik was speciaal in zijn ogen omdat ik een oude miss uit zijn 'stal' was en twee landen onder mijn hoede had. Ik vond hem grappig, kon met hem 'grappen en grollen'. Ik had nooit gedoe met hem, maar we zaten toen ook op één lijn."

"Want Trump heeft wel voorkeur: hij vindt je aardig of niet. Oude missen die hem of de organisatie afkraakten, hadden een probleem. Hij is totaal niet tactisch, hield van shockeren door een gekke of nare opmerking te maken die hij daarna als grapje afdeed."

Onzedelijk betast

"Sommige missen beweerden tijdens de verkiezingscampagne dat hij meisjes onzedelijk had betast. Ik zeg niet dat het niet is gebeurd, maar ik heb het nooit gezien. Hoewel in Nederland Trump totaal niet serieus werd genomen als presidentskandidaat, was dat in Amerika, waar mijn vriend Jaap en ik vaak komen voor werk, wel anders."

"Ik riep steeds: 'Jongens, ik ken deze man, hij gaat niet voor minder!' Ik had niet verwacht dat zoveel mensen op hem zouden stemmen. Na de verkiezingen werd ik platgebeld door mensen die zaken wilden doen met Trump. Of ik dat even kon regelen? Ik kon er wel om lachen. Het is een gek idee dat ik zélf voor hem had kunnen werken."

Gouden bergen

"Een paar jaar geleden beloofde hij me gouden bergen: ik kon high class vastgoedprojecten leiden, voor zijn tv-station en modellenbureau werken… Maar mijn onderbuikgevoel zei: 'Nee'. Trump had me tien keer achter elkaar gebeld terwijl ik bij een filmpremière zat."

"Toen ik terugbelde, vroeg hij: 'Waarom neem je niet op als ik bel?' Ik kan er niet tegen als iemand zo communiceert. Bovendien wilden Jaap en ik graag een kindje. Het paste niet in mijn leven. Natuurlijk denk ik weleens 'Wat als?' Maar ik ben heel gelukkig met het leven dat ik nu heb met ons zoontje Muck."

Tekst: Hanna Gillissen en Tanja Spaander

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.