Vrouw/VROUW magazine
329472374
VROUW magazine

VROUW Magazine

Recept: Prachtige perentaart

Recept uit: ’Samen uit, samen eten’ door Jamie Oliver

Recept uit: ’Samen uit, samen eten’ door Jamie Oliver

Culi-expert Marjolein: „Ooit had ik twee idolen: Nigella Lawson en Jamie Oliver. Ik heb ze allebei gesproken. Nigella viel me een partij tegen! Nee, dan Jamie… Wat een heerlijke man. Natuurlijk heb ik al zijn kookboeken. Nu al zin om uit zijn nieuwste een perentaart te koken!”

Recept uit: ’Samen uit, samen eten’ door Jamie Oliver

Recept uit: ’Samen uit, samen eten’ door Jamie Oliver

Ingrediënten perentaart

~ 200 ml vlierbloesemsiroop

~ 1 kaneelstokje van 4 cm

~ 4 laurierblaadjes

~ 4 kruidnagels

~ 1 grote sinaasappel

~ 12 kleine, rijpe peren

~ 240 g zachte boter, plus extra om in te vetten

~ 150 g gemberkoekjes

~ 200 g geblancheerde amandelen

~ 200 g lichtbruine basterdsuiker

~ 2 grote eieren

~ 2 tl vanillepasta

~ 2 el bloem

~ vanilleroomijs

Bereidingswijze perentaart

Stap 1

Giet de vlierbloesemsiroop en 300 ml water in een pan en doe het kaneelstokje, de laurierblaadjes en kruidnagels erbij. Schil met een dunschiller reepjes schil van de sinaasappel en doe die er samen met het sap bij.

Stap 2

Schil de peren en snij kapjes van de onderkant. Zet de peren rechtop in de pan, dek ze af met een verfrommeld vel vochtig bakpapier en laat ze 20 minuten op matig vuur pruttelen. Haal ze uit de pan en laat ze afkoelen.

Stap 3

Kook de siroop een beetje in, dek af en zet alles een nacht in de koelkast.

Stap 4

Verhit de oven tot 180 °C en vet een taartvorm met een doorsnede van 25 cm in met boter. Verkruimel de koekjes, meng er 40 g boter door, druk het mengsel in de vorm. Maal de amandelen en doe de resterende boter en de basterdsuiker, eieren, vanillepasta en bloem erbij. Maal alles goed en schep het mengsel in de taartvorm.

Stap 5

Snij zes van de peren met ongeveer 1 cm tussenruimte, vanaf het steeltje naar beneden door, waaier ze uit en druk ze, zoals op de foto, in de frangipane. Schep wat siroop op elk peertje en bak de taart 50 minuten, of tot hij goudbruin en gaar is.

Meer recepten

Zin in taart, maar heb je meer trek in appels dan peren? Probeer dan deze heerlijke appeltaart met een twist! Wil je iets heel nieuws proberen, ga dan voor deze bijzondere Dutch baby.

Dit recept staat in het nieuwe VROUW Magazine (iedere zaterdag bij De Telegraaf).

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.