Vrouw/Mama
336335467
Mama

Deel 10: 'Maat 54, mijn hemel wat een tent!'

Vrouw kijkt uit het raam

Vrouw kijkt uit het raam

Na engelengeduld ontmoet Samira een man met wie ze de sprong in het huwelijksbootje waagt. Haar leven lijkt een droom als ze op 37-jarige leeftijd zwanger wordt van Bashir*. Maar ze belandt al snel in een nachtmerrie als ze hoort dat hij ongeneeslijk ziek is. Terwijl haar man vecht voor zijn leven, groeit het leven in Samira’s buik. Elke maandag schrijft ze over hun 'prachtige lijdensweg' (haar eigen woorden).

Vrouw kijkt uit het raam

Vrouw kijkt uit het raam

Gefrustreerd buig ik met mijn hoofd naar beneden in de hoop dat ik de nummers op de weegschaal zie, maar er zit een meloen voor. Ik zie mijn voeten niet. Ik schat dat ik een kilo of 20 ben aangekomen. Gisteren was ik op de markt en dacht ik de hele tijd dat er iemand achter me aan liep: ik draaide me om en wat bleek? Het was mijn eigen achterwerk!

Maat 54

En de laatste keer dat ik mijn poezemoes zag, leek ze op een vleesetende plant: de pulp opgezwollen, klaar voor het ter wereld brengen van een nieuw wezentje. Ik rommel in de kast. Ik vind een spijkerbroek die ik uit de uitverkooprekken heb gevist.

Maat 54, mijn hemel wat een tent! Ik hijs het spijkerkleed over mijn kolossale heupen en knoop hem dicht om mijn navel. Hij past. Mag ook wel. Hoe krijg ik die kilo’s er straks af…. ach, ik heb wel wat anders aan mijn hoofd!

Holistische benadering

Een WhatsApp-bericht: mijn zus. Kijk hier even naar met een link. Ik kom op de pagina van de Helios-kliniek in Krefeld terecht. 'Voor een holistische benadering van kanker.' Geïnteresseerd lees ik verder. Naast chemotherapie kiezen ze voor een holistische benadering van lichaam, ziel en geest.

Ik ga google op, op zoek naar reviews. Ik kom op een forumpagina terecht. Ik vind een review van Littleroosje. Na lang denken wil ik toch dit bericht hier plaatsen. Het artikel gaat over mijn oom, en ik wil dit graag onder de aandacht brengen. Vorige week heeft mijn oom zijn laatste scan gehad, hij is compleet genezen verklaard. Als het aan het AMC had gelegen was hij er al niet meer geweest.

Nieuwsgierig scroll ik naar beneden en lees verder: Ze geven chemo’s samen met hypothermie. Dit houdt in dat ze eerst het lichaam verwarmen, hierdoor gaan de cellen open staan. De chemo komt in de cellen en wanneer het lichaam weer afkoelt en de cellen sluiten zit de chemo hierin opgesloten. Het gaat dus niet om een alternatieve geneeswijze. Maar in Nederland willen ze geen hypothermie gebruiken.

Hyperthermie

Ik google verder en vind meer succesverhalen over hyperthermie, het is een behandeling waarbij de tumor gedurende een uur wordt verwarmd tot 40 à 43°C. Dit gebeurt met microgolfstraling. De straling komt via speciale apparatuur in het lichaam.

Wat een wonderverhaal! Misschien stoppen de kraaien met rondcirkelen boven ons hoofd. Waarom wordt het in Nederland niet gedaan als het successen oplevert in het buitenland? Ik stuur de link door naar Bashir en ga de zitkamer in. Hij zit op de bank, sterk vermagerd. De kleding die hem altijd zo stoer en sexy stond, hangt om zijn lijf.

Genadeloos

Moeder Natuur is genadeloos. Ik voel overal pijn in mijn lichaam, ik voel het zout achter mijn oogleden prikkelen. "Zullen we ook in gesprek gaan met de Helios-kliniek voordat we de keuze maken voor het Universitair Ziekenhuis Gent?" "Laten we eerst kijken wat ze ons morgen in België vertellen."

Morgenochtend hebben we een intakegesprek bij het UZ Gent, zenuwachtig kijk ik naar buiten. Het lijkt alsof de wereld haar kleur heeft verloren. Ik moet geduldig zijn. Want ik weet dat ze daar zijn; de regenbogen en zonnestralen.

* Niet zijn echte naam.

Over Samira

Samira is (motiverend) spreker en freelance-journaliste, in haar werk probeert ze de wereld en het leven te begrijpen. Haar levenspad is een avontuur vol vragen over haar vrouwelijkheid, spiritualiteit, maatschappij en liefde. In haar dagelijkse leven werkt ze parttime in een luxe boetiekhotel, momenteel is ze bezig met een boek.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.