Vrouw/Columns & Opinie
337809702
Columns & Opinie

Roodharige Petra steekt Julian (7) hart onder de riem

Petra de Groot

Petra de Groot

Veel mensen staken Julian (7) dit weekend een hart onder de riem omdat hij gepest wordt vanwege zijn rossige haren. Petra de Groot (39) richt zich in een open brief tot Julian. Petra is model en actrice, heeft rood haar en... is daar supertrots op!

Petra de Groot

Petra de Groot

Lieve, mooie Julian,

Ik hoorde van je moeder dat je dagelijks wordt gepest omdat je rode haren hebt. Dat je zelfs daarom soms niet mag meedoen met buiten spelen. Wat stom!

Verven

Ik snap heel goed dat dat je boos en verdrietig maakt. Dat je zelfs naar de kapper wilt om het te laten afknippen of verven. Maar rode haren zijn juist zo mooi, uniek en zeldzaam, die maken jou bijzonder! 2% van de bevolking heeft maar rode haren! Hoe cool is dat?

Ik werd ook gepest vanwege mijn rode haren toen ik net zo oud was als jij. En net als jij wilde ik ze ook in een andere kleur verven. Maar dat mocht niet van mijn moeder. Mijn moeder vond mijn haren namelijk wel mooi. Ik begreep toen ook niet waarom leeftijdgenootjes het niet mooi vonden: 'Waarom pesten ze mij daarmee?'

Sproetjes

Toen ik ouder werd begreep ik het; het was niet omdat ze het niet mooi vonden maar omdat ik er 'anders' uitzag met mijn rode haren, witte huid en sproetjes. Maar zal ik je eens wat vertellen? Ik werk nu als model en actrice omdat mensen mijn rode haren juist zo mooi en uniek vinden!

De kinderen die mij vroeger gepest hebben zullen nu misschien juist wel jaloers op mij zijn! Ik hoop dat je net zo trots gaat zijn op je mooie haren als ik dat nu ben. En ik hoop ook dat jouw pesters heel snel gaan stoppen. Want je bent prachtig mooi zoals je bent: rood haar ROCKS!

Jij op VROUW.nl

Zit er ook een Open brief in jouw pen?

Schrijf 'm dan hier...

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.