Nieuws/Vrouw
350631452
Vrouw

Pauline heeft open relatie: En ja, ik ken jaloezie

Pauline Schueler

Pauline Schueler

Pauline Schueler (51) is oprichter van het Verleidkundig instituut en geeft zowel workshops om je sensualiteit te ontdekken als verleidtrainingen aan het bedrijfsleven. Zelf is ze al 35 jaar gelukkig met haar man - met wie ze drie zonen (19 en een tweeling van 17) heeft - én haar minnaar.

Pauline Schueler

Pauline Schueler

"Een training waarmee je je sensualiteit kunt wekken en versterken, werkt op een dieper niveau. Ik zie dat vrouwen na een weekend sensualiteitstraining letterlijk en figuurlijk beter in hun vel gaan zitten.

Monogame relatie

Tien jaar geleden bedacht ik de verleidkunde als een onorthodoxe manier om organisatievraagstukken aan te pakken. Ik pas drie thema’s uit de verleidkunde toe in mijn trainingen, lezingen en veranderconcepten voor organisaties."

Zelf heb ik geen monogame relatie, dat vind ik een achterhaald concept. Voor mij is het niet natuurlijk je leven met één man te leven en daar alles mee te delen. Ik leer mijn kinderen ook dat je gelijktijdig van meerdere mensen kunt houden.

Vreemdgaan

Onze zoons weten dat wij er een vriend en vriendin bij kunnen hebben. En er zijn ook perioden, zoals nu, dat we er beiden een relatie naast hebben en zij vinden dat prima. Ze zijn blij dat we bij elkaar zijn en blijven en merken er verder niet zo veel van.

Een monogame relatie werkt vaak niet, kijk maar hoe veel mensen er vreemdgaan. Ik stimuleer mensen zichzelf te gunnen dat ze meerdere liefdeswegen naar Rome onderzoeken. Ik spreek uit ervaring.

Geheim

Ik ben zelf vijfendertig jaar met mijn man en werd zestien jaar geleden verliefd op een ander. In eerste instantie hield ik die verhouding geheim, want ik was bang dat mijn man me zou dwingen te kiezen. Ik wist dat het op een dag zou uitkomen.

Tot mijn enorme verrassing reageerde mijn man heel anders dan verwacht. Hij was wel boos vanwege mijn bedrog maar begreep waarom ik verliefd was geworden. Mijn minnaar was totaal anders dan hij.

Jaloezie

Vanaf dat moment had ik een minnaar van wie mijn man afwist en spraken we af dat ook hij een minnares kon hebben als hij dat zou willen. Geen hele harem, maar mocht hij iemand tegenkomen voor wie hij gevoelens zou krijgen dan was daar ruimte voor. Dat gebeurde, hij kwam een vrouw tegen en werd ook verliefd op haar.

En ja, ik ken jaloezie. Mijn man heeft in de afgelopen zestien jaar een aantal vriendinnen gehad en is zij veel jonger of mooier dan kan ik jaloers zijn. Daar word ik weleens onzeker van. Mij helpt het om dan met mijn man te praten. De bron van jaloezie zit natuurlijk bij mezelf. Zodra ik het bespreek, wordt het minder en beheersbaar.

Relatiespelregels

Wat ik ook heel belangrijk vind, is dat mijn minnaar en mijn mans minnares weten wat onze relatiespelregels zijn en hoe de verhoudingen liggen. Ik verlang van mijn minnaar dat hij mijn man ontmoet en zijn dankbaarheid betuigt.

Uit respect voor mijn man, zodat hij erkenning voelt van zijn eerste positie. Dat is essentieel, anders zou hij het gevoel kunnen krijgen dat de minnaar zijn vrouw wil afpakken. En ik houd van mijn man, dus als mijn minnaar geen respect toont, accepteer ik dat niet."

Het hele interview lees je dit weekend in VROUW Magazine (elke zaterdag bij De Telegraaf).

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.