Nieuws/Vrouw
351685159
Vrouw

Jeanette: ‘Op mijn vijftigste had ik er nog maar drie!'

Jeanette: ‘Op mijn vijftigste had ik er nog maar drie!'

Jeanette: ‘Op mijn vijftigste had ik er nog maar drie!'

Haar lichaam is allesbehalve saai. Bloemen, tribals, dieren, Disneyfiguren: geen arm of been is onversierd gebleven. Maar waarom gebruikt ze haar lichaam als canvas en welk verhaal schuilt er achter die tatoeages? eanette van Bergeijk (60) is mantelzorger en single. Ze zit bíjna helemaal vol met tattoos.

Jeanette: ‘Op mijn vijftigste had ik er nog maar drie!'

Jeanette: ‘Op mijn vijftigste had ik er nog maar drie!'

"Als je mij op m’n dertigste had gezegd dat ik nu volledig onder de tatoeages zou zitten, zou ik je hebben uitgelachen. Zelfs op mijn vijftigste had ik er nog maar drie. Wat je hier ziet is allemaal in vijf jaar gezet. In hoeveel sessies mijn lijf is getatoeëerd weet ik niet meer, maar ik was jarenlang elke twee weken in de tattooshop te vinden."

In vijf jaar tijd

"Dan deden we weer even een sessie van twee uur, dat is goed vol te houden. Ik heb vroeger veel narigheid gekend. Door tatoeages te laten zetten, ben ik nog een keer door de pijn heen gegaan, maar heb ik het om kunnen zetten in iets positiefs. Mijn tatoeages helpen me om te verwerken.

Al mijn tatoeages zijn gezet door dezelfde persoon: een goede vriend die ik twaalf jaar geleden heb leren kennen. Op mijn vijfendertigste liet ik mijn eerste zetten, een schorpioen op mijn bil. Ik was vestigingsmanager bij een uitzendbureau, dus ik wilde wel dat hij onzichtbaar zou zijn. Later wilde ik een halve arm vol.

Toen ik mijn baan kwijtraakte, was ik steeds vaker in de tattooshop om vrijwillig te helpen met kleine klusjes. In ruil daarvoor kreeg ik tatoeages. Ik vond het fantastisch om mijn lichaam als canvas te gebruiken. Elke tatoeage hebben we samen uitgezocht en tot in detail samengesteld."

Tekst gaat verder onder de foto

Jeanette. Foto: Stef Nagel

Jeanette. Foto: Stef Nagel

Versiering

"Het grootste deel is versiering. Een paar tatoeages hebben een diepere betekenis, zoals de namen van mijn kinderen. De vier sterren op mijn arm heb ik laten zetten voor mijn overleden ouders en broers.

Op mijn linker bovenarm staat het portret van mijn hond als pup, een Argentijnse Dog. Toen zijn moeder doodging, bleek ze zwanger te zijn. Mijn hond is er daar één van. Ja, er zijn nog een paar lege plekken op mijn buik. Aan de zijkanten komen nog twee feniksen en dan is mijn huid vol!"

Lees de verhalen van andere vrouwen met tatoeages dit weekend in VROUW Magazine (elke zaterdag bij De Telegraaf)

Heb jij een bijzonder verhaal en wil je dat met ons delen? Stuur dan een berichtje.

Jij op VROUW

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.