Vrouw/Praat Mee
351904162
Praat Mee

Je kind alleen in een tent laten slapen... Kan dat nog?

kindje in tent

kindje in tent

Vroeg of laat bereikt je kind een leeftijd waarop hij/zijn het stoer vindt om op de camping alleen in een tentje te slapen. Dus niet bij de ouders, maar alleen in een echt tentje. Hooguit samen met een broertje, zusje of vriendje. Zaklampje mee, knuffel mee. Sinds de - nog altijd onopgeloste - verdwijning van Madeleine McCann in 2007 zijn de meesten wat minder naïef waar het kinderen alleen laten betreft, maar je wil je natuurlijk ook niet door angst laten regeren. Bovendien, hoe leg je dat uit aan een kind dat dolgraag alleen wil slapen in een tentje, op de zo veilig voelende kleine camping, dat het niet mag? Omdat er wel eens wat zou kunnen gebeuren?

kindje in tent

kindje in tent

Ik moet zeggen dat ik het vorig jaar op Vlieland ook geen fijn idee vond dat mijn destijds 13-jarige zoon alleen in een tent lag. Ik sliep er onrustig van en elke ochtend ging ik toch meteen even kijken of alles goed was gegaan. Of hij er nog lag. Ik was allang blij dat mijn dochter van toen 8 gewoon lekker bij ons in de grote tent wilde.

In een tent naast de caravan

Wat er maandag is gebeurd op een Franse camping in het plaatsje Saint-Alban-Auriolles is natuurlijk de nachtmerrie van elke ouder. Daar is een 8-jarig Nederlands meisje verkracht in haar tentje. Het meisje sliep in een tent naast de caravan waarin haar ouders lagen.

De vermeende verkrachter kwam tussen 2 en 3 uur de tent binnen, waarop het meisje begon te schreeuwen, haar ouders wakker werden en de man de benen nam. Het drama zou zich hebben voltrokken bij de kleinschalige camping Du Vieux Pont in de Ardèche, 140 kilometer ten noorden van Grenoble en vlakbij het populaire Vallon Pont d'Arc. De eigenaar: "Ik ben me rot geschrokken. Ik heb de familie de hele dag begeleid, naar het ziekenhuis en naar de politie. Het is verschrikkelijk voor ze."

Dertig politieagenten

De Française wachtte het meisje en haar ouders op. "Ze hebben sinds 2 uur 's nachts niet meer geslapen, we kijken waar ze behoefte aan hebben. Dat is in ieder geval niet om de aanwezige Franse pers te woord te staan. Wij respecteren dat en zijn solidair met ze", zei de campingeigenaar, zelf moeder van twee kinderen, vandaag tegen De Telegraaf.

Dertig politieagenten onderzoeken de zaak. Voor zover bekend is er nog geen verdachte aangehouden. Het meisje en haar ouders zijn vandaag verhoord, schrijft France Bleu. In 2010 en 2012 was er in de Zuid-Franse Ardèche ook sprake van seksuele gewelddadigheden; toen randde een Fransman op campings verschillende meisjes aan in de leeftijd van 6 tot 17 jaar. In 2014 kreeg hij 13 jaar cel.

Praat mee

Wat zijn jouw regels tijdens een kampeervakantie? Mag jouw kind alleen in een tent, of ben jij daar nooit gerust op geweest? Word jij door bovenstaande gebeurtenis extra voorzichtig en mag jouw kind voortaan niet meer alleen in de tent? Praat mee!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.