Nieuws/Vrouw
357606085
Vrouw

Heidi speelt 365 dagen per jaar voor Sinterklaas

Heidi Bunicich

Heidi Bunicich

De grootste droom van een getraumatiseerd, misbruikt of mishandeld kind laten uitkomen. Dat is waar Heidi Bunicich (46) zich dagelijks - samen met honderden vrijwilligers - met hart en ziel voor inzet.

Heidi Bunicich

Heidi Bunicich

Al ruim twee jaar staat Heidi aan het roer van Dream4Kids, een stichting die jaarlijks dromen vervult van getraumatiseerde kinderen. Nog dit jaar hoopt ze een nieuwe vestiging te openen in het oosten van het land. "We hopen zo nóg meer dromen werkelijkheid te laten worden, want er zijn in ons land zoveel kinderen die zo'n droomdag kunnen gebruiken."

Een ritje op het paard van Anky van Grunsven

"Het overlijden van een ouder, een lang ziektebed van een zusje, een echtscheiding of ernstige mishandeling: allemaal traumatische gebeurtenissen in het leven van een kind. Om deze getraumatiseerde kinderen een beetje licht in de duisternis te bieden, organiseert Dream4Kids de zogenoemde droomdagen: een dag waarop de grootste droom van een kind wordt gerealiseerd."

"We hebben de afgelopen dertien jaar al fantastische dromen mogen vervullen. Een romantisch diner met je grote idool, met haaien zwemmen, een dag meelopen met een echte politieagent tot een les van Anky van Grunsven. Dagen die niet alleen de kinderen, maar ook wij als vrijwilligers niet meer vergeten. Het zijn keer op keer dagen met een gouden randje."

Weer hoop voor de toekomst

Wel worden de dromen pas vervuld als kinderen het trauma enigszins verwerkt hebben. "De kinderen worden altijd opgegeven door iemand die ze begeleidt. Dat kan een psycholoog zijn, iemand van Jeugdzorg of een rouwverwerker. Pas als zij denken dat het de goede kant op gaat met het kind, komen wij in beeld om ze met een droomdag de hoop op een mooie toekomst weer terug te geven."

"Geloof mij: het is zulk intens dankbaar werk. Ik weet nog goed dat ik mijn allereerste droom mocht vervullen, die van een misbruikt meisje. Het was zo bijzonder wat die droomdag met haar deed. Het ingetogen, timide meisje veranderde in een dag tijd in een vrolijke meid die op het podium stond te dansen van blijdschap. Ze bloeide helemaal op, tijdens die dag, maar ook de dagen en weken daarna. Dat is toch fantastisch?"

Ontmoeting met Paul van Loon

"Wat me ook nog bijstaat is een jongen die helemaal niemand meer had. Hij woonde in een instelling, was neerslachtig en had voor zijn gevoel niets meer om voor te leven. Zijn grote droom was om schrijver Paul van Loon te ontmoeten. Dat hebben we geregeld en die gaf hem een leeg boek, met een door hem geschreven voorwoord én de uitdaging om te gaan schrijven. Sindsdien doet hij hartstikke zijn best op school en heeft hij weer hoop voor de toekomst."

Aan stoppen moet de gepassioneerde directrice lang nog niet denken. "Ik ben als vrijwilliger bij Dream4Kids begonnen en uiteindelijk in deze baan gerold. Nu, twee jaar later, ga ik nog steeds elke dag met heel veel plezier naar mijn werk. Júist omdat je echt iets kunt betekenen in het leven van deze beschadigde kinderen. Je kunt het verschil maken en dat geeft zoveel voldoening."

Waar ze na twee jaar aan het roer van de stichting het meest trots op is? "Dat zoveel vrijwilligers zich met hart en ziel inzetten voor deze kinderen, dat (pleeg)ouders ons mailen dat hun zoon of dochter na die droomdag zoveel vrolijker is en weer elke dag met een grote glimlach opstaat. Of dat een meisje zegt 'Er is voor mij een leven voor én een leven na de droomdag'. Ja, dat raakt mij echt diep in mijn hart."

Met een vestiging in het oosten van het land hoopt Heidi dan ook nog meer hartenwensen van kinderen te kunnen vervullen. "Er zijn nog zoveel kinderen die een droomdag kunnen gebruiken, die we met alle liefde een duwtje richting een stralende toekomst zouden willen geven. Alle hulp van vrijwilligers is dan ook welkom. En geloof mij: je bezorgt niet alleen een kind dé dag van z'n leven, maar hebt zelf ook een onvergetelijke dag."

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.