Vrouw/Praat Mee
361741471
Praat Mee

Is een babybonus een goed idee?

Er overlijden meer mensen dan dat er kinderen worden geboren, zo bleek gisteren uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Dan is er sprake van een negatieve natuurlijke aanwas. In sommige landen deelt de overheid leuke bedragen of andere cadeaus uit als je baby's baart. Goed idee?

In sommige Europese landen doet de overheid er alles aan om ouders aan te moedigen meer kinderen te krijgen. In Zweden krijg je bijvoorbeeld 16 maanden ouderschapsverlof en in Frankrijk hebben ze een zeer gul kinderopvangaanbod.

Gratis geld

In Italië krijgen jonge gezinnen maandelijks een 'babybonus' van tachtig euro en ook wil de overheid gezinnen met een derde kind een stuk land geven. Als je als vrouw in Hongarije voor je 40e trouwt, krijg je een gesubsidieerde lening van dertigduizend euro. Bij een derde kind wordt de lening kwijtgescholden en bij een vierde kind hoef je nooit meer inkomstenbelasting te betalen.

Praat mee

Moet Nederland ook dit soort maatregelen overwegen? Zou jij voor een stuk land of geld zwanger worden of kiezen voor meer kinderen? Of is het een absurd idee om meer mensen te willen aangezien de aarde overbevolkt is?

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.