Vrouw/Praat Mee
370318202
Praat Mee

Praat mee

Moeten de coronamaatregelen nog strenger?

People standing in line due to COVID-19

People standing in line due to COVID-19

Het kabinet overweegt de coronamaatregelen verder aan te scherpen, meldt De Telegraaf. Want hoewel het aantal nieuwe besmettingen daalt, zal de druk op de zorg voorlopig niet afnemen. Zo wordt er over gedacht bioscopen, theaters, musea en bibliotheken voor minstens twee weken te sluiten en de groepsgrootte buiten terug te brengen naar twee personen.

People standing in line due to COVID-19

People standing in line due to COVID-19

Naar verluidt gaan deze maatregelen minister Hugo de Jonge nog niet ver genoeg: die zou ook liever zien dat de middelbare scholen en niet-essentiële winkels sluiten. Wat dat betreft zit hij meer op de lijn die de Franse regering hanteert: in Frankrijk mag je alleen naar buiten om boodschappen te doen, naar school of werk te gaan en maximaal een uur per dag om te bewegen. Bovendien mag er niet meer tussen de verschillende regio’s worden gereisd.

Praat mee

Wat vind jij? Is het sluiten van bioscopen, theaters en musea plus het beperken van de groepsgrootte tot twee personen afdoende om de druk op de zorg af te nemen? Of moeten we - net als Frankrijk - naar een echt strenge lockdown? En denk je dat er genoeg mogelijkheden zijn om die dan ook te handhaven? Praat mee op onze Facebook-pagina!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.