Nieuws/Vrouw
372666828
Vrouw

Roddel en achterklap: Is Hillary wel gezond? 

Eergisteren was het Labourday. De stranden zijn weer gesloten, de Lifeguards naar huis en de kids gaan na 12 weken vakantie eindelijk weer naar school. De supermarkten liggen vol pompoenen en Halloween spullen en overal zijn er weer koffie en thee met pumpkin spice en kaneel te krijgen. En bij mij kan de vlag uit, want drie maanden vakantie is echt heel lang.

Structuur en regelmaat, dat hebben we hier met z’n allen nu even nodig. En dus sta ik bij de kassa de eindeloze ‘back to school’ lijst af te vinken. Blokjes Post-it, potloden, plakstiften, desinfecterende zeep, schriften, mappen, gummen en markers. Ik ben hier meestal al blut voordat er überhaupt 1 les gevolgd is.

Onheilsberichten en verkiezingsellende

Zuchtend kijk ik op en zie de bladen in de rekken. Op de voorpagina’s van verschillende kranten en tabloids is een stikkende of een struikelende Hillary te zien, nog net overeind gehouden door haar bodyguards. Labourday, de dag dat de eindsprint naar het Witte Huis begint.

Vanaf nu worden we pas echt doodgegooid met roddels en achterklap, onheilsberichten en andere verkiezingsellende. Tot nu toe vroeg men zich met name af of Hillary eerlijk en betrouwbaar genoeg is om president te worden. Sinds de afgelopen twee weken is daar nog iets bij gekomen. En sommigen weten het zeker.

Slechte gezondheid

Hillary Clinton zou in slechte gezondheid verkeren. De boodschappen op de voorpagina die hier bij de kassa de revue passeren verbazen me nauwelijks.

Thuis zet ik de tv aan om het nieuws even te kijken. De zenders, en dat zijn er nog al wat hier, laten onheilspellend scènes zien van een tijdens een speech aarzelende Clinton. Foto’s van een met kussens gestutte Clinton en geruchten dat ze met krukken zou lopen, circuleren op het internet. Haar speech bij een rally in Ohio eergisteren waarin ze een hoestaanval kreeg, gaat inmiddels viraal.

Clintons gesteldheid

En een beroemde tv dokter, doet ook een duit in het zakje en spreekt zijn grote zorg uit over zowel haar mentale als fysieke gesteldheid. Hij hint zelfs op hersenbeschadiging. Volgens Trump is het overduidelijk dat ze fysiek niet in staat het land te leiden: ze mist het uiterlijk (!) en het mentale en fysieke uithoudingsvermogen.

En deskundigen vragen zich af hoe fit je eigenlijk als president moet zijn? Obama ziet er ook niet meer zo fris uit als acht jaar geleden. Reagan was nou niet bepaald jong toen hij startte als president. Trump trouwens ook niet. G.W. Bush had zo zijn fysieke verslavingen. JFK was verslaafd aan medicatie en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Een reporter vraagt zich af of een mannelijke kandidaat ook zo op zijn fysiek worden bekritiseerd. Dat vraag ik mij ook af... In het conservatieve kamp gaan inmiddels stemmen op dat Clinton haar medische dossier openbaar moet maken. Als ze dat niet doet, dat ze dan net zo onbetrouwbaar en oneerlijk is over haar gezondheid als over haar emails.

Seksuele intimidatie

Ook Trump krijgt ondertussen rake klappen. Hij zou partijgeld hebben gebruikt voor eigen vastgoed praktijken, is - net als zijn adviseur - met seksuele intimidatie in verband gebracht, zou illegale medewerkers in dienst hebben genomen en gediscrimineerd hebben op huidskleur bij de selectie van nieuwe bewoners voor zijn flats. En zo gaat de eindeloze stroom aan geruchten maar door.

63 dagen tot verkiezingsnacht

Ik vraag me af hoe erg het deze 63 dagen tot verkiezingsnacht, nog gaat worden. In beide kampen zitten valse creatieve geesten vast al de hele zomer te broeden op misstanden en schandalen.

Wat staat Hill en Donald nog te wachten? Een vreselijke ziekte? Nog een seksschandaal? Verdonkeremaande emails? Grove belastingontduiking? Frauduleuze zelfverrijking? Ik denk alleen maar: wat een K baan, president van Amerika.

OVER 'GROETEN UIT DE VS'

Ingeborg Jansen (45 jaar) verhuisde in de zomer van 2010 met haar man en drie zonen naar New York. Daar hing ze na 15 jaar haar beroep van psycholoog aan de wilgen en begon de blog Familyjansengoesnewyork.com. Daarop schrijft ze over haar gezin, persoonlijke ontwikkeling en ontmoetingen met de Amerikaanse maatschappij. Schrijven werd een nieuwe passie. Inmiddels schrijft ze als freelancer voor diverse nieuwssites en tijdschriften, en werkt ze aan haar debuutroman.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.