Nieuws/Vrouw
376912808
Vrouw

Praat mee

Is jouw man een ‘thermostaat-dictator’?

Als mijn vriend het voor het zeggen zou hebben zou 18 graden een prima temperatuurtje zijn in huis. Dan heeft hij het liefst ook nog het raam erbij open ‘voor wat frisse lucht’. Ik zit dan rillend met een vest onder een dekentje op de bank. En blijkbaar ben ik niet de enige...

Er zijn meer vrouwen die het oneens zijn met het ‘themostaatbeleid’. Kennelijk is de man niet alleen heer en meester over de afstandsbediening, maar ook over de temperatuurknop. In Amerika is er onderzoek gedaan naar deze zogenaamde ‘thermostaat-oorlogen’.

Zuinig

Veel vrouwen blijken kou te lijden, omdat hun mannelijke huisgenoten de kamertemperatuur te zuinig afstellen. Er werden 112 huishoudens uitgeplozen en uit de analyse ontstaat een beeld van mannen als ‘thermostaat-dictators’.

Uit eerder onderzoek bleek dat de meeste kantoren moderne klimaatbeheersingssystemen gebruiken. Die zijn gebaseerd op het metabolisme van een gemiddelde 40 jarige man met een lichaamsgewicht van 70 kilo. En dat blijkt de productiviteit van vrouwelijke werknemers te beïnvloeden: de ideale temperatuur om optimaal werk te verzetten ligt voor vrouwen bijna 5 graden hoger dan die voor mannen!

Praat mee

Nu is het ook moeilijk om het iedereen naar de zin te maken maar... hoe zit dat bij jou thuis of op kantoor? Wie draait er aan de thermostaat? En heb jij het altijd klappertandendkoud of juist te warm? Praat mee op onze Facebook-pagina!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.