Nieuws/Vrouw
377826596
Vrouw

Carla’s dochter (19) werd aangerand: Als ouder voel je je zo machteloos

De dochter van Carla werd aangerand bij het uitgaan

De dochter van Carla werd aangerand bij het uitgaan

De negentienjarige dochter van Carla* (56) werd twee weken geleden aangerand terwijl ze in een club aan het stappen was. Vandaag komt de man voor, die nog veel meer zedendelicten op zijn naam heeft staan en net vrij was gekomen. ‘Je probeert je dochter tegen alles te beschermen, maar als dit gebeurt voel je je als ouder machteloos’.

De dochter van Carla werd aangerand bij het uitgaan

De dochter van Carla werd aangerand bij het uitgaan

Carla wil haar verhaal wel doen, maar alleen niet onder haar eigen naam. Het incident is pas twee weken geleden gebeurd, is nog onder de hamer. Haar dochter heeft er nog veel last van. Zoveel zelfs dat ze even tijdelijk is gestopt met haar bijbaantje.

“Ze heeft vakantie van school en doet nu even leuke dingen met haar vriendinnen. Het is beter voor haar dat ze even wat afleiding heeft op het positieve vlak. Ze is af en toe nog best verdrietig over hetgeen is gebeurd.”

Vandaag voor de rechter

Carla kan er met haar verstand niet bij: “Ik hoorde van de politie dat hij een proeftijd had van drie jaar. Hij zat hier waarschijnlijk in de buurt in bewaring. Meteen na zijn vrijlating is hij opnieuw buiten zijn boekje gegaan.

Vandaag komt hij voor de rechter, we worden goed op de hoogte gehouden door politie en het Openbaar Ministerie. Ook slachtofferhulp belt ons regelmatig hoe het gaat. We gaan niet naar de zitting, maar worden na afloop op de hoogte gesteld van de strafmaat.”

Kruis

Carla vertelt over de bewuste avond: “Ze was met een groepje vriendinnen uit toen een man in de club mensen lastigviel en opdringerig deed. Hij was onder invloed en probeerde ook mijn dochter aan te raken, maar ze was er niet van gediend en zei dat hij weg moest gaan.

Even later kwam hij terug en pakte hij haar vol in het kruis. Gelukkig stond er buiten bij de dansgelegenheid politie en kon hij vrij snel ingerekend worden.”

Overstuur thuis

“Die nacht is ze door vriendinnen naar huis gebracht en overstuur thuisgekomen. Ze heeft niemand wakker gemaakt en het was pas de volgende ochtend dat we haar verhaal hoorden. Toen belde ook meteen de politie of ze aangifte wilde komen doen.”

“Mijn dochter heeft haar broek af moeten staan en daar is een DNA-match op gevonden met deze persoon. Omdat snel bleek dat hij meer op zijn kerfstok had, was het voor de politie makkelijk om hem vast te houden. Hij zit nu nog in bewaring.

We hoorden dat hij zich in 2018 in een week tijd aan vier meisjes heeft vergrepen en dat hij voor deze en andere eerdere vergrijpen vast heeft gezeten. Kennelijk heeft hij zijn lesje nog niet geleerd en gaat hij op de oude voet verder en valt hij constant in herhaling. Hoeveel slachtoffers moet hij nog maken?”

Dubbelvouwen

“Voor mij als moeder is dit heel moeilijk te begrijpen. Ik ben kwaad op het systeem. Je probeert je kind tegen alles te beschermen, maar dat kan niet. Je moet ze op die leeftijd loslaten en dan loopt ze net tegen de verkeerde aan.

Ik kan dat figuur wel dubbelvouwen! Ik moet hem echt niet tegenkomen!”

*De echte naam van Carla is bij de redactie bekend.

Jij op VROUW.nl

Heb jij iets aangrijpends meegemaakt en wil je daarover vertellen?

Stuur dan een berichtje

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.