Nieuws/Vrouw
384991227
Vrouw

Na het overlijden van haar vader, ontdekte Florance dat ze drie zussen heeft

Na het overlijden van haar vader, ontdekte Florance dat ze drie zussen heeft

Na het overlijden van haar vader, ontdekte Florance dat ze drie zussen heeft

Als Florance op haar achttiende besluit om haar onbekende vader op te sporen, stuit ze op een wel heel bijzondere verrassing: ze blijkt nog drie zussen te hebben. “Het voelde meteen zo vertrouwd.”

Na het overlijden van haar vader, ontdekte Florance dat ze drie zussen heeft

Na het overlijden van haar vader, ontdekte Florance dat ze drie zussen heeft

Florance: “Mijn ouders gingen uit elkaar toen ik één jaar was. Mijn vader was drugsverslaafd en had veel problemen. Mijn moeder ging bij hem weg en volgens mijn vader was ik als kind beter af zonder hem in mijn leven. Samen besloten ze dat ik opnieuw contact met hem mocht opnemen als ik achttien was. Daarna heb ik mijn vader nooit meer gezien.”

Onbekende vader

“Als kind heb ik mijn vader nooit echt gemist. Ik kende hem niet en wist ook niet beter. Pas toen ik in de puberteit terechtkwam, werd ik steeds nieuwsgieriger. Hoe zou hij eruit zien? Zou ik mezelf in hem herkennen? En zouden we op elkaar lijken? Ik kreeg steeds meer vragen en leefde enorm toe naar mijn achttiende verjaardag. Hét moment waarop ik hem mocht opzoeken.

Mijn moeder had - zonder dat ik het wist - al contact gelegd met de familie van mijn vader om te informeren of hij open zou staan voor een ontmoeting. Ze hadden elkaar immers achttien jaar niet meer gesproken. Wat bleek? Mijn vader was onlangs overleden. Zijn familie had nog geprobeerd om contact met ons op te nemen, maar dat was niet gelukt.”

Groot verlies

“Op het moment dat mijn moeder vertelde dat mijn vader niet meer leefde, drong het totaal niet tot mij door. Pas na een week kwam de klap. Ik heb dagenlang alleen maar gehuild. Ik had zo naar dat moment toegeleefd. Ik wil hem knuffelen, met hem praten, weten wie hij écht was. Het kon allemaal niet meer. Dat ik hem nooit zal ontmoeten, doet nog steeds heel veel pijn.”

Als Florance een week vrij neemt om even helemaal tot rust te komen, gebeurt er iets bijzonders. “Mijn beste vriendin belde op dat ze mijn zus had ontmoet. Mijn moeder had mij wel verteld dat ik nog een oudere zus had, maar gek genoeg heb ik daar nooit meer bij stil gestaan. Ik was zó gefocust op mijn vader.”

Vertrouwd

“Ik heb contact met haar gezocht en hoewel ik in het begin heel sceptisch was, kon ik er na onze ontmoeting niet meer omheen. We leken precies op elkaar: we waren even oud, hadden dezelfde hobby’s en dezelfde interesses. Het was heel gek om haar te ontmoeten, maar tegelijkertijd ook zó vertrouwd. Je voelt gewoon meteen dat je familie van elkaar bent.

De eerste maanden na onze ontmoeting hebben we dagelijks bij elkaar op de bank gezeten. We kletsten honderduit. Over onze jeugd, familie en onze vader. Net als ik had ook zij hem niet gekend. Daarnaast vertelde ze dat we nog een zusje hadden, zo’n vijf jaar jonger dan wij. Dat was écht bizar. Toch was er ook met haar meteen een klik. We konden het heel goed met elkaar vinden.”

Nieuwe familie

“De tijd die daarop volgde was bijzonder. We hebben niet alleen elkaar, maar ook de familie van mijn vader leren kennen. Ooms, tantes, neefjes en nichtjes. Doodeng, vond ik dat. Je hebt geen idee of die mensen op je zitten te wachten, wat ze van je vinden. Gelukkig werden we met open armen ontvangen en vertelden ze ons meer over onze vader. Zo leerden we hem toch een beetje kennen.”

Een kleine drie jaar na hun eerst ontmoeting worden de zusjes opnieuw verrast door een telefoontje. “Het bleek dat we nóg een zus hadden. Een oudere zus: de zus waar mijn moeder het al die tijd over had gehad. Ze was op zoek gegaan naar onze vader en uiteindelijk bij ons terechtgekomen. Ineens waren we dus met z’n vieren!”

Zussen van goud

“Bij mijn oudste zus voelde het ook meteen vertrouwd. Ook wij lijken heel veel op elkaar. Inmiddels zijn we zó close dat we elkaar vrijwel iedere dag bellen. Nog steeds kan ik soms niet geloven hoe het allemaal gelopen is. Je bedenkt natuurlijk niet dat je er van de een op de andere dag ineens drie zussen bij krijgt. Al zou ik ze voor geen goud meer willen missen!

Het feit dat we alle vier onze vader zijn verloren, schepte al snel een band. Helemaal omdat we hem allemaal niet heel goed gekend hebben. We delen de foto’s en herinneringen die we wel aan hebben, maar ook verdriet omdat hij er niet meer is. Hij was absoluut geen brave man, maar hij heeft ons wel iets heel moois achtergelaten. Daar zijn we hem nog iedere dag dankbaar voor!”

Jij op vrouw.nl

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.