Nieuws/Vrouw
389558479
Vrouw

Carina gaat detoxen en krijgt prompt griep

detox

detox

Zal je altijd zien: ben je net klaar om te gaan detoxen, word je geveld door een heftige griep. Zo erg heb ik het in geen jaren meegemaakt. Mijn lichaam heeft echt minder weerstand gekregen de laatste jaren: des te meer reden om te gaan detoxen!

detox

detox

Eindelijk ben ik er geestelijk klaar voor: ik wil detoxen! Op mijn 40ste ben ik klaar voor de uitdaging. Ik wil het ontgiften ervaren, ondanks mijn sceptische houding hierover.

Op het moment dat ik aan de slag wil, krijg ik echter prompt griep. En niet zo’n beetje ook, het echte werk, met spierpijn, koorts en helse koppijn. Het detoxen stel ik uit, maar van uitstel komt geen afstel. Dus breng ik een bezoek aan sap.je, een site waarop je sapjes en detox-kuren kunt bestellen, en word steeds enthousiaster. Natuurlijk krijg je met geperst sap wel minder vezels binnen dan wanneer je groente eet, maar er blijft van de vezels toch 20 procent hangen.

Pretoxen

Bij sap.je raden ze aan om vooraf alvast de ‘pretoxen’. Om helemaal cold turkey over te gaan op de sappen, is erg heftig. Ik krijg een menu met wat ik de drie dagen ervoor mag eten. Het doet mij erg denken aan een dieet. En ik krijg een lijst met wat ik niet mag: geen alcohol en light-producten. Dus dag wijntje (eigenlijk mijn ongezondste zonde), dag cola light. En ook mijn koffiegebruik moet ik afbouwen.

Ik begin er toch een beetje tegenop te zien. Maar wie A zegt, moet ook B zeggen, dus ik haal de boodschappen meteen in huis. De eerste twee dagen gaan prima. Dan mag je ook nog best wat eten. Ik heb zeurende hoofdpijn, moet veel plassen, maar het is te doen. En dan komt de derde dag. Eigenlijk al een soort detox-dag, want je start met een sapje en vervolgens mag je maar weinig eten.

Ik word er opstandig van. Ik krijg een migraine-achtige hoofdpijn en voel me misselijk. Als dit een voorbode is voor komend weekend, ben ik blij dat ik de kinderen heb uitbesteed en dat mijn man ook heeft besloten om mee te doen. Samen staan we sterk!

Dan krijg ik ook nog slecht nieuws op persoonlijk vlak. Ik stort geestelijk een beetje in (dat gebeurt natuurlijk sneller als je je toch al rot voelt). Toch wil ik doorgaan met het detoxen, dus haal ik de rest van de boodschappen in huis. Maar mijn hoofdpijn wordt steeds heftiger. Ik voel me zwak en trek het niet. Na een stevige huilbui besluit ik dat het beter is te gaan detoxen als ik er geestelijk klaar voor bent. Bij sap.je vinden ze dat trouwens ook een goed idee.Zoveel stress werkt averechts en maakt de detox veel zwaarder.

Trek in gezond

Natuurlijk kom ik meteen uit de kast. Vriendinnen appen terug: ‘Heel goed, lekker een glas wijn in plaats van een sapje!’. Maar daar heb ik totaal geen zin in, ik eet wat zalm, groente en heb vooral trek in een bakje yoghurt.

Ik heb dus bakzeil gehaald, voorlopig. Toch is er iets moois gebeurd in die pretox-dagen, want ook nu heb ik alleen maar zin in gezonde dingen. Ik drink minder koffie, geen cola light en maak 's ochtends groentesapjes. Gelukkig, heb ik toch al iets bereikt! Ik heb de detox-sapjes even in de vriezer gedaan, totdat ik mij wat beter voel. En dan ga ik er alsnog voor. Wordt vervolgd!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.