Vrouw/Opgebiecht
389785584
Opgebiecht

‛Deze blunder kostte mij honderden euro’s...’

Door een foutje met de tankwagen bij een pompstation in Gelderland, hebben verschillende mensen dinsdag per ongeluk diesel getankt in plaats van benzine. Dat herinnerde mij eraan hoe ik een huurauto eens vulde met de verkeerde brandstof. Het leverde me een flinke rekening op...

Ik zal dit verhaal maar beginnen met het feit dat ik blond haar heb. En wat voelde ik me een dom blondje, toen ik jaren geleden bij de autoverhuurder moest opbiechten dat ik de tank had gevuld met diesel in plaats van benzine.

In 2012 huurde ik via een leuke aanbieding voor een weekend een auto. Het was vakantie, het was mooi weer: we konden lekker een weekend naar het strand en op pad om leuke dingen te doen.

Netjes volgetankt

Het werd een heerlijk weekend en op die maandagochtend stapte ik om half acht 's ochtends in de huurauto. We waren met de verhuurder overeengekomen dat de tank weer vol zou zitten als we de auto terugbrachten. De avond van tevoren had ik de auto weer vol getankt, met diesel. Gewoon, omdat ik er blind vanuit ging dat dit erin moest.

Terwijl ik die ochtend de hoek omreed richting het industrieterrein waar het verhuurbedrijf zat, begon de auto te schokken en sloeg de motor af. Ik begreep er niks van. Vlak voor een kruispunt kwam ik stil te staan.

Ik probeerde steeds opnieuw te starten, maar de motor viel steeds uit. Ik belde mijn vriend, die onderweg naar zijn werk was. Op afstand kon hij vrij weinig voor me doen, aangezien hij ook niet wist wat er aan de hand kon zijn. Ik durfde het verhuurbedrijf niet te bellen omdat het misschien vrij onschuldig kon zijn. De wegenwacht dan maar...

Wist ik veel!

Veertig minuten later kwam de wegenwacht aanrijden. De behulpzame man wist vrij snel te achterhalen wat het probleem was: de brandstof. Hij voegde eraan toe dat het superslecht is voor een auto om met de verkeerde brandstof de auto steeds proberen te starten.

Laat ik dat nou net tot in den treure hebben gedaan om de auto aan de praat te krijgen... Wist ik veel!

Het duurde dertig minuten voordat de tank was leeggepompt. Ik had dus genoeg tijd om de ogen uit mijn kop te schamen. Ik moest meteen afrekenen toen de wegenwacht klaar was. Ook voor een nieuwe, volle tank met de juiste brandstof.

Erg duur weekend

Daarna reed ik met een vreselijk rotgevoel naar de autoverhuurder, waar ik het verhaal moest opbiechten. Ik had natuurlijk borg betaald. De man van de wegenwacht had me verzekerd dat de kosten wel konden oplopen tot duizend euro, als de auto echt blijvende schade had. Maar ik was erheen gereden, dus het zag er positief uit.

Ruim een uur zat ik bij het verhuurbedrijf, tot er een oplossing was bedacht. Er was vooraf een eigen risico overeengekomen van 250 euro. Omdat de auto nog reed en in orde leek, moest ik uiteindelijk 160 euro betalen, die van de borg afging.

Tel daarbij op de kosten voor de wegenwacht die ik al had gemaakt en het was alsnog een erg duur weekend geworden. Inmiddels heb ik een eigen auto, maar bij elke tankbeurt ben ik altijd alert wat ik erin gooi. Ik heb mijn lesje geleerd.

Heb je ook iets op te biechten? Stuur je verhaal naar VROUW.

JIJ OP VROUW

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.