Vrouw/Praat Mee
390828703
Praat Mee

Praat mee

Moeten alle scholen de deuren sluiten?

Hogescholen en universiteiten sluiten tot het einde van de maand de deuren, maar basisscholen blijven open. Kinderen zijn niet heel bevattelijk voor het coronavirus en vallen dus buiten de risicogroep. Maar is de reden dat ze ‘buiten de risicogroep vallen’ voldoende geruststelling voor ouders, juffen en meesters?

Hoger onderwijs

Al was gisterenmiddag nog het plan om alle scholen open te houden, in de loop van de avond werd er toch besloten om geen lessen meer te geven op hogescholen en universiteiten.

Op het hoger onderwijs komen veel nationaliteiten en internationale studenten samen, wat eventuele verspreiding makkelijker zou kunnen maken.

Lager onderwijs

Vooralsnog blijven de deuren van het lager onderwijs wel geopend. Dit roept vragen, angst en verontwaardiging op. Juffen en meesters zijn boos omdat zij blijkbaar wel gevaar mogen lopen – besmette kinderen vertonen doorgaans weinig ziekteverschijnselen, maar kunnen het coronavirus wél doorgeven – en ouders brengen hun kinderen met gemengde gevoelens naar school.

Werkende ouders

De keuze om de scholen open te houden kwam ook voort uit het feit dat ouders met jonge kinderen dan ook thuis moeten werken.

Het advies vanuit het kabinet is al om thuis te werken als het kan, maar niet iedereen kan dat. Zodra de scholen sluiten, zijn er ook veel ouders die gedwongen het werk neer moeten leggen.

Praat mee

Wat vind jij: moeten ook de basisscholen de deuren sluiten om verdere verspreiding te voorkomen? Sta je voor de klas en ben je boos dat de scholen open blijven, of snap je deze maatregel?

Is het goed dat het normale leven door blijft gaan voor de kinderen en zij gewoon naar school kunnen gaan? Praat mee op onze Facebook-pagina!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.