394134
Vrouw

Opgebiecht

'Ik wil niet op vakantie zonder m'n kat'

Ik ben een kattenvrouw. Altijd al gek geweest op katten. Hun eigenwijze, nuffige snoetjes. Dat fluwelen vel. Hun gespin als ze zich op je schoot vleien. Ik kan mijn kat Puck niet missen en daarom ga ik het liefst helemaal niet op vakantie. Mijn vriend verklaart me voor gek en wil dat ik haar naar een pension breng, zodat we op vakantie kunnen.

Ik ben nu 35 en zolang als ik op mezelf woon, heb ik katten gehad. Eerst haalde ik Puck uit het plaatselijke asiel, later kwam Pien erbij. Twee drukke katten op een etage, dat is eigenlijk niet ideaal. Soms plaste er eentje tegen de boekenkast en met hun achterpootjes gooiden ze kattenkorrels uit de kattenbak in de keuken. Toch was ik gek met ze en ontroostbaar toen Pien aan kanker overleed. Dat is nu drie jaar geleden. Ik mis haar nog steeds.

Rond het overlijden van Pien kreeg ik een relatie met John. We hebben besloten om niet samen te wonen, maar te latten. John is niet echt een kattenman en hij zou het niet echt fijn vinden om in een huis met katten te wonen. Soms klaagt hij dat hij allergisch is, maar daar geloof ik niks van. In die twee jaar heb ik hem bijna nooit horen niezen. Lees verder op VROUW.nl.