Nieuws/Vrouw
394711
Vrouw

VROUW Magazine

Daniëlle van Aalderen (31): 'Ik weet hoe het is om geen echte vader te hebben'

Het zijn roerige jaren voor Daniëlle van Aalderen (31). Ze spreekt openhartig over het moederschap en haar eigen ziek-zijn en haar verleden met Lange Frans, met wie ze ondanks de breuk toch heeft afgesproken om nooit meer kinderen met ander te maken.

Hoe zijn de problemen begonnen?

"In 2010 brak Frans met zijn jeugdvriend en compagnon Baas B. Die breuk ging niet zonder slag of stoot en deed Frans veel. Nu heb ik altijd geweten dat Frans een liefhebber van een borrel was, maar vanaf dat moment gebeurde het steeds vaker."

"Het misbruiken van drank en drugs werd zijn manier om te kunnen ontsnappen aan de situatie. Op een gegeven moment zocht hij echt redenen om te kunnen drinken. Koken? Wijntje erbij. Komt er visite? Borrel op tafel."

Wanneer kwam het punt dat jij de stekker eruit trok?

"Ik heb lang gedreigd met 'als het zo doorgaat, ga ik van je af'. Maar dat doe je natuurlijk niet zomaar, en het ging in periodes ook weer beter. Maar op een gegeven moment zat ik in een constante angst. Komt hij wel thuis vanavond? Ik vond het doodeng wanneer hij achter het stuur kroop na een optreden. Wat als het niet goed zou gaan..." Lees verder op VROUW.nl.