Nieuws/Vrouw
394872
Vrouw

Werk je deze zomer door? Haal de zomer naar je kantoortuin

Klopt, in de wereld is het oneerlijk verdeeld. Vieren anderen buiten hun vrijheid, zit jij op kantoor te zwoegen. Jaloers kijk je nog maar eens naar buiten, waar de blauwe lucht je probeert te verleiden de boel de boel te laten. Gelukkig hoeft dat helemaal niet. Met deze tips kom je de zomer alsnog blij door.

1. IJspret

Haal een doos waterijsjes en trakteer je collega’s. Je bent direct de held van de afdeling en zelfs je leidinggevende zal je niet erop aankijken als jullie hiervoor een extra pauze inlassen. Stel dan gelijk voor om, nu jullie toch even niet aan het werk zijn, het ijs buiten in de schaduw op te eten. 'Want hoe vaak is het nou zúlk lekker weer? Daar moeten we van genieten!'

2. Luchtigheid

Je voeten zijn goed in het afvoeren van warmte. Daarom is het een slim idee om te gaan voor open schoeisel. Meer zomers dan teenslippers kan bijna niet, maar daar zit niet iedere baas op te wachten. Gelukkig bestaan er genoeg andere mooie, open schoenen die zorgen voor de nodige luchtigheid. Heb jij ze niet? Mooi excuus om een paar te scoren!

3. Dorstlesser

Upgrade je glas water of flesje met zomerse extra’s. Munt en citroen ken je al, maar wat dacht je van schijfjes komkommer met blaadjes basilicum? Dorstlessender kan bijna niet. Ook lekker: frambozen, grapefruit of verse gember.

4. Verschuif die werktijden!

Vraag of je eerder mag beginnen - en dus eerder stoppen - met werk. Om zes uur ’s ochtends is het per slot van rekening al hartstikke licht. Als er een stralende dag op je staat te wachten is het echt niet zo moeilijk om wat eerder uit bed te komen. 's Morgens is het bovendien nog lekker koel buiten. Op deze manier ben je weer op tijd vrij en heb je nog genoeg uurtjes om te genieten van de late middag- en avondzon. Lees tips 5 tot en met 9 hier.