Nieuws/Vrouw
395114
Vrouw

In het nieuws

Bianca (52) werkt aan omvangrijke moord- en doodslagzaken

Midden in de nacht schrikt ze er weleens wakker van. Dan heeft ze ineens een stukje van de puzzel te pakken, de puzzel die een complexe moordzaak soms is. Bianca Neeleman (52) is politieagent in hart en nieren. Sinds 2000 werkt ze bij de recherche, sinds 2005 bij de regionale recherche met omvangrijke moord,-en doodslagzaken.

Een groot gedeelte van haar loopbaan is Bianca bezig geweest met het oplossen van de moord op studente Anneke van der Stap (22). Vanavond is Bianca te zien in het driedelige WNL-programma De zaak van je leven, waarin rechercheurs terugblikken op voor hen belangrijke zaken.

Voor de nabestaanden

"Het is een langdurige zaak geweest", vertelt Bianca die zelf drie kinderen van 29, 27 en 24 heeft. "Anneke werd vermist sinds juli 2005. In 2014 is de dader veroordeeld. Het grootste gedeelte van mijn jaren bij de recherche heb ik aan deze zaak gewerkt. In 2008 zijn we weliswaar een poos gestopt en werkte ik aan andere zaken, maar twee jaar daarna kwam er nieuwe informatie en is de zaak heropend."

"Ik wilde weten wat er gebeurd is. Voor de familie, voor de nabestaanden... Antwoorden voor hen vinden. De nabestaanden hebben een groot verlies te verwerken. Ze willen verder, proberen het af te sluiten, maar zolang er geen antwoorden zijn is dat moeilijk. Dan blijf je hangen in vragen, wat er gebeurd zou kunnen zijn. Bij het vinden van de dader in de moordzaak van Anneke van der Stap heb ik wel even een 'yes' moment gehad."

Bianca werd bij toeval op deze zaak gezet. "De afdeling was net vernieuwd en ik ben aan het onderzoek gevoegd. Op 22 juli is Anneke gevonden, en op 1 augustus ben ik deel gaan uitmaken van het team. Toen Anneke gevonden werd was ik nog op vakantie, maar ik had er al wel over gelezen..." Lees verder op VROUW.nl.