Vrouw/VROUW magazine
395906308
VROUW magazine

VROUW Magazine

Hoezo bloemkool alleen voor 60-plussers? Probeer deze bloemkoolfondue!

Smullen van deze bloemkoolfondue!

Smullen van deze bloemkoolfondue!

Smullen van deze bloemkoolfondue!

Smullen van deze bloemkoolfondue!

De Week van Groenten en Fruit startte gisteren. Reden voor onderzoeksbureau GfK om onderzoek te doen naar de populariteit van groente. Het onderzoek laat zien dat witlof, bloemkool en spruitjes bij ouderen (boven de 60 jaar) wel voorkomen in de top 10 en bij de jongeren (onder de 40 jaar) totaal niet. Reden om dit recept van bloemkoolfondue een podium te geven.

Ingrediënten bloemkoolfondue

- ± 800 g bloemkool, bewaar het blad

- 2 flinke tenen knoflook, fijngehakt

- ± 3 dl volle melk

- 400 g tomaten, in blokjes(eventueel uit blik)

- 150 g extra belegen kaas, geraspt

- 1 volle el bloem

- mespunt zuiveringszout, ofwel baking soda

- 10 takjes basilicum, gerist en gehakt

- voor erbij: knapperig brood ~ crackers ~ tortillachips ~ reepjes groenten

Bereidingswijze bloemkoolfondue

Stap 1: Hak in de keukenmachine de helft van de bloemkool tot brokjes zo groot als tuinbonen. Doe ze in een pan met dikke bodem en rooster ze (zonder vet) tot er kleine schroeiplekjes ontstaan. Draai het vuur uit.

Stap 2: Maal in de keukenmachine de rest van de bloemkool en de knoflook helemaal glad. Voeg steeds een beetje melk toe totdat het een gladde puree is van yoghurtdikte. Voeg de puree toe aan de geroosterde bloemkool in de pan en zet die op middelhoog vuur.

Stap 3: Meng de tomaat en de kaas erdoor. Roer goed los van de bodem, terwijl het geheel opwarmt en de kaas smelt. Laat een kwartiertje zachtjes pruttelen. Roer steeds goed los van de bodem.

Stap 4: Schep de bloem in een niet al te vol espressokopje met water en roer tot een glad papje. Schenk al roerend in de pan tot de fondue een mooie dikte heeft en laat nog 2 minuten zachtjes doorkoken.

Stap 5: Meng dan in het kopje het zuiveringszout met wat water en roer dat door de fondue. Als het stopt met bruisen, na een minuutje of zo, kan het vuur uit. Maak op smaak met peper en zout en basilicum en serveer met brood en groente.

Dit recept stond eerder in VROUW Magazine (elke zaterdag bij De Telegraaf).

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo