Nieuws/Vrouw
396145
Vrouw

Miljoenenkrediet vrouwelijke ondernemers

Vrouwelijke ondernemers

Vrouwelijke ondernemers

Vrouwelijke ondernemers krijgen toegang tot meer bedrijfsfinanciering na een investering van $30 miljoen door de Nederlandse Financierings-Maatschappij voor Ontwikkelingslanden (FMO).   

Vrouwelijke ondernemers

Vrouwelijke ondernemers

De kredietlijn bestond al. De huidige investering gaat in het Women Entrepreneurs Debt Fund. Dat is weer onderdeel van een breder netwerk voor investeringen, waarin de zakenbank Goldman Sachs met het zogeheten 10,000 Women-initiatief en de International Finance Corporation (IFC) opereert. Deze partijen werken met lokale banken in vijftien landen samen.

Kloof dichten

Het doel van de investering is om de wereldwijd grote kredietkloof van geschat $285 miljard te dichten. Het geld gaat naar specifiek kleine en middelgrote bedrijven met een vrouwelijke eigenaar.

De injectie zou direct en indirect vele duizenden mkb-ondernemers moeten helpen om hun bedrijf te laten groeien.

Volgens Linda Broekhuizen, hoofd beleggingen bij FMO, wint dit type financiering aan gewicht, omdat 70% van de armsten ter wereld vrouw is. 

Meer netwerk

Een van de onderdelen van het project is om vrouwen beter financieel onderwijs te bieden en toegang tot bedrijfsnetwerken te geven.

Sinds de introductie in 2010 heeft het programma volgens de organisatie wereldwijd 37 investeringen gedaan, met inmiddels een waarde van ruim $1 miljard.

Lees hier al het ondernemersnieuws