Vrouw/Praat Mee
401363673
Praat Mee

'Een burn-out is aanstelleritis!'

‘De burn-outepidemie kost de staat miljarden', kopt De Telegraaf vandaag. Je hoort het steeds vaker: een collega raakt opgebrand en verdwijnt vervolgens maandenlang in de ziektewet. En dat terwijl een burn-out twintig jaar geleden nauwelijks voorkwam. Bovendien werken Nederlandse vrouwen het minst van heel Europa, dus waar worden we dan precies zo ziek van?

De kwaal slaat op steeds jongere leeftijd toe: een burn-out komt ook vaak bij twintigers voor. Deskundigen buitelen over elkaar heen om te onderzoeken waar deze epidemie vandaan komt en waarom ZZP-ers er minder last van hebben dan mensen in vaste dienst.

Werkdruk

De één beweert dat het komt doordat de werkdruk door de komst van digitale middelen enorm is toegenomen, de ander stelt dat ZZP-ers zich gewoon niet ziek durven te melden. En dat een burn-out twintig jaar geleden wel al bestond maar toen gewoon nog 'overspannen' werd genoemd. Maar er zijn ook mensen die deze epidemie aanstellerij noemen: iedereen zit wel eens minder lekker in zijn/haar vel. Maar is dat dan een reden om je dan maar meteen (langdurig) ziek te melden?

Praat mee

Wat denk jij? Is een burn-out inderdaad een epidemie die we serieus moeten nemen? Of stellen we ons inderdaad massaal aan? Praat mee!

Jij op VROUW.nl

Heb jij een burn-out (gehad) en wil je daarover vertellen?

Dan kan dat hier...

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.