Vrouw/Seks & Relaties
40282635
Seks & Relaties

Aflevering 128: 'Ik zie hoe zijn ogen volschieten'

Helen is tekstschrijver, gescheiden en moeder van Max en Nina. Ze woont samen met haar nieuwe liefde Boris. Haar ex Paul en zijn vriendin Marleen verwachten hun eerste kindje samen.

Maandag

Nina springt van opwinding door de kamer. "Disneyworld! Disneyworld! Dolfijnen aaien!" Het nieuws dat we naar Florida gaan, en al heel snel, lijkt haar wel aan te staan. Max kijkt stil voor zich uit. Zijn ontevreden houding stoort me. Boris maakt een 'laat hem maar even'-gebaar, maar zo makkelijk komt hij er bij mij niet mee weg.

Ik wil weten wat er aan de hand is en vind dat we met zulke plannen op z’n minst een blij gezicht mogen verwachten. "Wat is er Max, is het niet ver genoeg?" Ik hoor hoe onaardig ik het zeg en zie Boris met zijn ogen rollen. Snel probeer ik mijn fout te herstellen. "Schat, vertel eens wat er aan de hand is. Je mag alles zeggen." Hij zwijgt.

"Ik denk dat hij niet zo lang in een vliegtuig durft", doorbreekt Nina de stilte. Max kijkt haar vernietigend aan. Boris dirigeert Nina tactisch naar de keuken om iets in te schenken. "Lief mannetje, heeft het met papa te maken?"

Ik zie hoe zijn ogen volschieten. "We gaan al over twee weken en misschien zie ik hem voor die tijd niet meer. Dan heb ik papa twee maanden niet gezien of zo!" Dikke waterlanders rollen inmiddels over zijn wangen.

Natuurlijk. Zo’n logische gedachte... Hoe kon ik daar nou aan voorbijgaan? "Ik zorg dat jullie hem nog een keer zien voor we gaan. Beloofd." Ook al moet ik Paul aan zijn haren bij die zwangere trol vandaan trekken, hij zal Max en Nina zien!

Woensdag

"Ruim drie weken naar Florida? Zoiets kun je toch even met ons overleggen?" Ik weet niet wat ik hoor. Zo laten ze wekenlang amper iets van zich horen en zijn de kinderen ze te veel, en zo moet ik met ze overleggen dat we drie weken op vakantie gaan? Die twee lijken met de dag gekker te worden!

"Wat dan, Paul? Hadden jullie ook vakantieplannen? Doorkruisen we jullie leuke ideetjes voor de kinderen? We hebben geboekt, we gaan, dus jullie kunnen lekker genieten van de rust. Maar waar ik voor bel: eergisteren had ik een huilende zoon in mijn armen, die heel veel moeite heeft met het feit dat hij jou dan zo lang niet ziet. Hij wil je ergens de komende twee weken zien, en ik denk dat het ook voor Nina goed is."

Even blijft het stil. "Dat begrijp ik. Eh... is het goed dat ik je later even terugbel? Ik wil hier even de agenda’s trekken voor ik iets met je afspreek." Mijn bloed kookt, maar ik stem toe.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.