Nieuws/Vrouw
412124276
Vrouw

'Juist aan het uiterlijk zie je of iemand bij je past'

Verliefd stel

Verliefd stel

Don’t judge a book by its cover is een gezegde wat veel mensen proberen na te leven. Maar schrijfster Monica Wardenaar zegt dat je mensen juist wél op hun uiterlijk moet beoordelen, wanneer je op zoek bent naar de liefde. Aan uiterlijke kenmerken kun je volgens haar zien of je bij iemand past, waardoor je niet langer voor de verkeerde persoon zult vallen.

Verliefd stel

Verliefd stel

Monica legt uit dat de basis hiervoor de typologie van MensTypes is. Een praktisch hulpmiddel, waarmee je door een aantal simpele technieken jouw ideale partner in een oogopslag kunt herkennen. Ze schreef er het boek Jij past echt bij mij over, om single vrouwen te laten zien dat het vinden van een partner helemaal niet zo lastig is als gedacht wordt.

Uiterlijke kenmerken

Monica: "Wanneer je objecten of personen wilt onderverdelen op basis van bepaalde kenmerken, noem je dit een typologie. In bepaalde wetenschappelijke vakgebieden zoals psychologie wordt veel gebruik gemaakt van typologieën. Bijvoorbeeld om persoonlijkheidskenmerken in te delen en op basis daarvan personen onder te verdelen in bepaalde categorieën."

Bij MensTypes worden groepen mensen ook onderverdeeld aan de hand van uiterlijke kenmerken. Monica: "Je hebt 7 klassieke types en 6 gecombineerde types, die je kunt herkennen aan het uiterlijk. Aan het uiterlijk kun je in grote lijnen het karakter afleiden en voorspellingen doen over iemands gedrag. En zo kun je dus concluderen of iemand bij jou past of niet."

Monica Wardenaar

Monica Wardenaar

Soulmate

Monica vervolgt dat het misschien wat ingewikkeld klinkt, maar juist ontzettend gemakkelijk is. "Je kunt het vergelijken met hondenrassen. Binnen een ras zijn er veel dezelfde honden, en zo zijn er ook meerdere mensen die hetzelfde type zijn en dus goed bij je passen. Als je dit eenmaal ziet, ga je ineens heel anders naar de liefde kijken."

Daarnaast benadrukt Monica dat we het idee van 'de ware' heel gauw moeten laten varen. "Stel dat jouw 'ware' bezet is, dan zou dit betekenen dat je voor altijd alleen blijft. Die gedachte is heel beperkend. Typologie laat zien dat er meerdere mensen bij je kunnen passen. Zodra je weet wat jouw type is, zullen je ogen geopend worden en zal je zien dat er veel meer potentiële partners rondlopen."

Aantrekking

Wanneer je op zoek bent naar de liefde van je leven, is het volgens Monica erg belangrijk om te weten wat je wilt. "Want dan pas weet je ook of degene die je ontmoet je kan geven wat je wenst en verlangt."

Ook stelt de schrijfster dat je niet alleen moet weten welk type bij je past, maar ook welk type je zélf bent. "Als je weet welk type jij bent, weet je precies welke types een goede match zijn. Dat heet je 'maximale aantrekking'."

Basiskaraktereigenschappen

"Wanneer je je maximale aantrekking ontmoet, is er altijd een klik. In zo'n relatie is er balans. Deze types begrijpen elkaars behoeften omdat hun basiskaraktereigenschappen bij elkaar passen."

Monica vervolgt dat het belangrijk is om te allen tijden jezelf te blijven. "Als je iemand voor het eerst ontmoet, wil je indruk maken en leuk gevonden worden. De kans is groot dat je jezelf anders voordoet dan je bent."

Nepchemie

"Dat is niet handig. Want dan creëer je een soort nepchemie: een aantrekkingskracht die niet echt is. Hiermee vergroot je kans dat je iemand aantrekt die niet bij je past."

Wat Monica vaak ziet, is dat mensen een relatie beginnen met iemand die ze 'leuk en aardig' vinden, maar tot wie ze zich niet aangetrokken voelen. "Vaak wordt er gedacht dat de klik later wel komt, maar dit is niet waar. Als de klik er in het begin niet is, zal deze ook niet komen."

Aangeboren

Daarnaast is denken dat iemand te veranderen is ijdele hoop. Monica legt uit: "Hopen dat iemand zal veranderen als jullie elkaar langer kennen werkt niet. Leer het verschil te zien tussen aangeboren en aangeleerd karakter. Want aangeboren karaktereigenschappen kun je niet veranderen."

Monica vervolgt: "Dit is dan ook vaak de reden dat mensen na een lange relatie uit elkaar gaan omdat ze tóch te verschillend blijken te zijn. Met MensTypes weet je van te voren dat het geen match is en kun je voorkomen dat je jarenlang met de verkeerde persoon samen bent."

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.