Nieuws/Vrouw
413647879
Vrouw

Nadine (37) heeft haar eigen elftal: Ik wil dolgraag nog een 12de kindje

Met elf kinderen in de leeftijd van 2 tot 19 is het gezin van de Limburgse Nadine Quaedackers (37) bijna compleet. Bijna. Want de dertiger zou dolgraag nog een twaalfde kindje willen toevoegen aan haar gezin.

Als ik Nadine vraag of ze altijd al heeft gedroomd van een gezin met elf kinderen, moet ze lachen. "Welnee! Dat had ik zelf ook nooit gedacht. Al droomden mijn man en ik wél vanaf jongs af aan van een groot gezin. We zijn dan ook al vrij jong begonnen aan kinderen. Ik was nét 18 toen onze zoon Damian geboren werd."

Twaalfde kindje

Na Damian volgden al snel Shenna (15), Yalena (13), Romano (11), Jayden (9), Lorena (8), Lyvana (6), Giyano (4), Djinoh (4), Giulia (3) en Djayla (2). Ondanks haar grote gezin droomt Nadine nog steeds van gezinsuitbreiding. "We zouden dolgraag nog één kindje op de wereld zetten. Met twaalf kinderen zijn we echt compleet", vertelt ze enthousiast.

Helaas liepen haar laatste twee zwangerschappen na dertien weken uit op een miskraam. "Dat was heel verdrietig voor ons maar ook voor onze kinderen. Je leeft met z'n allen toch toe naar de geboorte van zo'n kleintje. We zouden het geweldig vinden om nog één laatste kindje in onze armen te sluiten. Maar mocht dit niet lukken, dan zijn we uiteraard ook heel gelukkig met ons elftal."

Misverstand

Wél wil Nadine een groot misverstand uit de wereld helpen als het op het baren van een groot aantal kinderen aankomt. "Mensen denken altijd dat de bevalling sneller of gemakkelijker gaat. Maar dan moet ik vrouwen die dromen van een groot gezin teleurstellen; dat is echt een fabeltje. Bevallen is en blijft geen pretje, ook niet na een tiende kind."

Het elftal werd door het Limburgse echtpaar in een kleine twintig jaar tijd op de wereld werd gezet. "De overgang van een eerste naar een tweede kindje is groot, maar daarna merk je er eigenlijk helemaal niets meer van. Het werd bij ons in huis juist alleen maar gezelliger. En of ik in de avonduren nou één of tien aardappels schil, daarin zit het 'm ook niet."

Vervelen

"We konden er geen genoeg van krijgen en ook de kinderen zijn stapelgek op elkaar, nooit jaloers en heel behulpzaam. Iedereen helpt elkaar! Daarnaast is het bij ons in huis ook altijd gezellig. De kinderen hoeven zich nooit te vervelen, want er is altijd wel iemand die wil gamen of buitenspelen."

"Al probeer ik mijn kinderen ook wel persoonlijke aandacht te geven. Daar nemen we echt de tijd voor. Dan ga ik bijvoorbeeld met mijn oudste twee meiden de stad in om te winkelen, of neem ik alleen de jongste twee mee naar de speeltuin. Zo krijgen ze toch allemaal hun één op één aandacht. Dat vind ik wel heel belangrijk."

Tijd voor elkaar

Dat Nadine met haar drukke gezin bijna geen moment rust heeft, vindt ze niet erg. "Mijn kinderen zijn een keer een weekend naar mijn moeder geweest, maar toen heb ik na een paar uur gebeld dat ze wel terug mochten komen. Ik vond het zo rustig in huis, vreselijk! Ik heb veel liever mijn kinderen om mij heen. Dán ben ik het gelukkigst."

Al knijpt ze er met haar man Michel zo nu en dan wel even tussenuit. "Die tijd voor elkaar heb je met zo'n druk gezin wel nodig. Dat moeten we dan ook wel echt inplannen, anders komt het er niet van. Eens in de zoveel tijd gaan we een weekendje weg, iets leuks doen of lekker uiteten. Ik denk dat we het daarom samen ook zo goed bolwerken."

Bijzondere bruiloft

Wat Nadine het leukst vindt aan een groot gezin? "De gezelligheid. Ik geniet zo intens als we 's avonds met z'n alleen aan de eettafel zitten, als ik 's avonds omringd door mijn kleintjes een verhaaltje voorlees of als er één van de elf jarig is en het één groot feest is. Het is gewoon altijd gezellig met zoveel kinderen om je heen. Natuurlijk hebben ze ook weleens ruzie, maar dat is toch in elk gezin?"

Eén van de meest bijzondere momenten met haar gezin was de bruiloft met haar grote liefde Michel. "We zijn járen geleden al getrouwd voor de wet, maar nog nooit voor de kerk. Dat was altijd al een droom, maar elke keer kwam het er niet van. Tot afgelopen oktober. Toen besloten we elkaar het jawoord te geven in het bijzijn van al onze kinderen. Dat was zo'n bijzonder, liefdevol moment. Een kroon op ons gezin."

Genieten

Een kroon waar de trotse moeder elke dag van geniet. "Ik werk niet. Dat is heel lastig met zoveel kinderen en daarnaast wil ik er ook gewoon voor ze zijn. Ik wil ze zien opgroeien, ze hun eerste stapjes zien zetten, ze helpen met huiswerk. Mijn man werkt; hij is elektromonteur en leidt mensen op. We kunnen makkelijk rondkomen. Wie weet, als de kinderen straks allemaal naar school zijn, dat ik wel weer aan het werk ga. Maar voor nu vind ik het vooral heel fijn om er voor ze te zijn."

Ondanks de wens voor haar twaalfde kindje, genieten Nadine en haar man nu vooral van hun elf kinderen. "We voelen ons zo gezegend met ons fantastische gezin. Natuurlijk is het soms wel eens druk én natuurlijk vergt het veel tijd. Maar ik heb het er allemaal voor over, en zou deze geweldige kinderen niet willen missen!"

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.