Nieuws/Vrouw
415031753
Vrouw

'Ik heb een relatie met twee mannen'

Felix (links), Isabeau en Richard

Felix (links), Isabeau en Richard

Haar ouders moesten wel even slikken, zegt ze. Isabeau Jensen (23) heeft namelijk twee geliefden. Sinds drie jaar heeft ze een relatie met Felix (27) en daar is nu Richard (27) bij gekomen. En ze weten het van elkaar. Sterker nog: Felix en Richard zijn zelfs goede vrienden!

Felix (links), Isabeau en Richard

Felix (links), Isabeau en Richard

Isabeau: “Ik had een relatie toen ik Felix op een borrel ontmoette. We voelden ons enorm tot elkaar aangetrokken. Nadat we elkaar nog een paar keer hadden gezien – waarbij er trouwens niks is gebeurd – heb ik het mijn vriend verteld. Hij schrok, begrijpelijk.''

Geleidelijk proces

''Toen heb ik hem uitgelegd dat die gevoelens niets afdeden aan wat ik voor hem voelde. Hij vertrouwde mij daarin en na een paar goede gesprekken, mocht ik van hem met Felix daten én ook seks hebben. Het klinkt nu wat kort door de bocht, maar dat proces verliep heel geleidelijk. Voor mij was het logischer om mijn hart te volgen dan het niet te doen.”

Felix: “In die periode gingen zij samenwonen, wat het voor mij wel ingewikkelder maakte. Het heeft mij ook zeker verward. Wilde ik dit wel? Want ze had in eerste instantie een relatie met hem; hij ging bijvoorbeeld voor als we iets dubbel hadden gepland. Maar al snel zag ik ook de voordelen: als zij bij hem was, had ik lekker tijd voor mezelf. We planden een vaste avond voor ons samen in, en dat doen we nog steeds. Al zien we elkaar tegenwoordig bijna elke dag.”

Isabeau: “Een half jaar later liep mijn primaire relatie alsnog stuk. Daar had onze driehoeksverhouding niets mee te maken; we waren meer vrienden dan geliefden geworden.''

Vrij keuze, gebaseerd op liefde

Isabeau kreeg er opnieuw een tweede liefde bij.

"Het heeft in elk geval niks met vrouwenonderdrukking te maken, wat veel mensen wel denken. Ik ben sinds een paar jaar voorzitter van Stichting Polyamorie Nederland en ken inmiddels zoveel stellen die op deze manier leven dat ik weet dat het tegendeel waar is. Het is een vrije keuze, gebaseerd op liefde. En ik zie net zoveel vrouwen die met meerdere mannen een relatie hebben als andersom.”

Draait niet om seks

Isabeau: “Bij mijn eerste vriend hield ik mijn seksleven met Felix gescheiden. Felix kwam weleens bij ons thuis en dan kon ik hem best knuffelen of kussen, maar verder gaan was geen optie, daar voelde mijn vriend zich niet prettig bij. Er was ook geen klik tussen beide mannen. Met mijn nieuwe partner lag het anders; zij waren al vrienden van elkaar. We zijn ook regelmatig intiem met z’n drietjes geweest. ‘Ja, dat wil ik ook wel, een trio!’ roepen mensen dan. Maar het draait dus niet om seks. Ik was écht verliefd. Het was een fijne bijkomstigheid dat er op seksueel gebied meer mogelijk was.''

''Toen die relatie na anderhalf jaar voorbij was, heb ik Felix gevraagd of wij dan maar als monogaam stel moesten doorgaan. We hebben het er hooguit een paar minuten over gehad; we voelden er allebei niets voor. Het paste niet bij ons. En nu ben ik dan verliefd geworden op Richard. Toevallig weer een vriend van Felix. Het zou ook zomaar kunnen dat Felix er ineens een vriendin of vriend bij krijgt. Daar zou ik geen enkel probleem mee hebben.”

Lees het hele verhaal van Isabeau, Felix en Richard nu in VROUW Magazine!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.