Nieuws/Vrouw
418846100
Vrouw

'Echt waar: Ie-der-een kan een bikini dragen'

Binnenkort pak je wellicht je koffer voor een welverdiende zonvakantie. Essentieel voor die vakantie met zon, water en ligbed is natuurlijk een bikini; volgens onderzoek voor driekwart van de vrouwen nog steeds de favoriete zonkleding. Echter blijkt het vaak nog best lastig om een goed exemplaar te vinden. VROUW geeft bikinitips.

1. Mix & match je bikini

Mixen en matchen is een must! Niet alleen omdat het superleuk is om verschillende printjes en kleuren met elkaar te combineren, maar ook omdat het handig is om losse stukken in de winkel te kopen. "Bikini’s zitten namelijk bijna nooit perfect bij zowel het boven- als benedenstukje", zegt Kim Querfurth, moderedactrice van VROUW. "Bovendien vindt waarschijnlijk geen enkele vrouw het erg om drie bikini’s te kopen, één in een effen kleur, de andere twee in prints. Als je die lekker met elkaar combineert heb je dus eigenlijk negen bikini’s!"

2. Bestel je bikini’s online

Er is bijna geen enkele vrouw in Nederland met een liefde voor het licht in pashokjes. "Bestel daarom je bikini’s lekker online, helemaal als je die hokjes zo haat", tipt Kim. "Zo kun je lekker op je gemak passen en doe je geen miskopen. Je koopt namelijk vaak een bikini waar je helemaal niet blij van wordt, omdat je snel uit die horrorhokjes wilt of omdat je maar niet kunt slagen en er toch echt één nodig hebt. Of ga op zoek naar een bikini in een lingeriezaak met een 3D-passpiegel, tegenwoordig in steeds meer lingeriezaken te vinden."

3. Kies een bikini die bij je lichaam past

Echt waar: ie-der-een kan een bikini dragen volgens Kim. "Ook als je voller bent, of juist heel erg slank, als de bikini maar bij jou en je lichaamsvorm past." Er zijn honderden tips voor de juiste bikini te vinden. Trots op je benen? Koop een hoger broekje, dat maakt ze nog langer en camoufleert ook nog eens een buikje. Een wat lager broekje verdoezelt dan weer putjes, een triangeltop is het meest geschikt voor kleinere borsten, terwijl een bikini met extra steun, veters of van stevig materiaal perfect is voor de vollere boezem. Leeftijd? Ook dat maakt niks uit volgens Kim. "Een bikini is niet leeftijds- of figuurgebonden, mits je het juiste model draagt!"

4. Pas je outfit aan aan je bikini

Een bikini staat tegenwoordig vaak niet meer op zichzelf, maar kun je afstylen met bijvoorbeeld een pareo, slippertjes, een hoed en strandtas. "Doe dat dan ook, want het maakt de look af", zegt Kim. "Ik raad mensen trouwens ook altijd aan om bij het eten in een restaurant of strandtent iets over hun bikini aan te trekken. Wel zo hygiënisch en wat mij betreft ook mooier. Zonnen doe je in bikini, eten doe je met kleding aan. Zorg gewoon dat je bikini echt een onderdeel wordt van jouw outfit."

5. Nog steeds bikinivrees? Kies voor een badpak!

Durf je nou nog steeds niet in bikini, kies dan gewoon lekker voor een badpak! Volgens Kim superhip en hartstikke sexy. "Denk bijvoorbeeld aan Pamela Anderson destijds in Baywatch, was zij ook zo sexy geweest in een bikini? Ik denk het niet. Juist haar curves en slanke taille komen heel goed uit in dat rode badpak. Ook hierbij geldt dat het bovendien heel makkelijk valt te combineren met de rest van je outfit. Dan kun je zelfs met een bohemienrok en een gehaakt vestje erover, direct door naar een strandfeest!"

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.