Vrouw/Praat Mee
424883083
Praat Mee

Praat mee

Vind jij het een goed idee om zonder quarantaineplicht op vakantie te gaan?

Moet de quarantaineplicht verdwijnen?

Moet de quarantaineplicht verdwijnen?

Griekenland wil af van de quarantaineplicht voor toeristen uit de Europese Unie, mits zij gevaccineerd zijn tegen corona of een negatieve coronatestuitslag laten zien. Dat meldt RTL Nieuws. Vind jij het een goed idee om zonder quarantaineplicht op vakantie te gaan als je kan laten zien dat je geen corona hebt?

Moet de quarantaineplicht verdwijnen?

Moet de quarantaineplicht verdwijnen?

In eerste instantie zou de quarantaineplicht 14 mei versoepeld worden, maar volgens Griekse media wil het land aankomende maandag de maatregel al opheffen. Toerisme is een belangrijke inkomstenbron voor Griekenland en daarom zou het gunstig kunnen zijn voor het land om toeristen binnen te laten.

Op dit moment moeten toeristen bij aankomst in Griekenland een week in zelfisolatie. Als de quarantaineplicht is opgeheven, zijn vakantiegangers nog niet zomaar welkom. Ze moeten een coronavaccin hebben of een negatieve coronatestuitslag kunnen laten zien. De autoriteiten gaan ook steekproefsgewijs reizigers testen. In Nederland is het advies om bij thuiskomst tien dagen in quarantaine te gaan.

Geen quarantaineplicht

Het opheffen van de quarantaineplicht betekent meer vrijheid in je vakantie en dat is voor sommigen reden om een vakantie naar Griekenland te boeken, zoals voor de twitteraar hieronder.

Nog wel testen

Het is belangrijk dat de toeristen die naar Griekenland vliegen gevaccineerd of getest zijn, om te controleren of er geen besmette personen het land binnenkomen. Er zijn ook verschillende Twitteraars die niet blij zijn met deze regel. Sommige mensen zien het niet zitten om gecontroleerd te worden.

Praat mee

Vind jij het een goed idee om zonder quarantaineplicht op vakantie te gaan als je gevaccineerd of negatief getest bent? Of vind je de testplicht onzin? Laat het ons weten en praat mee via onze Facebookpagina!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.