Nieuws/Vrouw
426307215
Vrouw

Grappige broodjes... Matthijs, Caspar en Jasper zijn stapelgek!

Elke ochtend weer vul ik de lunchtrommels van mijn zoon en dochter. Wil je kaas? Lust je worst? Veel verder dan een stukje komkommer, sla of paprika erbij kom ik niet. Het zal wel aan mijn cultuur liggen.

Nederlanders hebben namelijk een niet al te goede naam als het op lunchen aankomt. Een broodje kroket is natuurlijk niet het meest hoogstaande wat je kunt maken. Onze Franse en Italiaanse vrienden zouden er in ieder geval niet voor uit hun bed komen. Drie Nederlanders proberen de boel nu een beetje op te vrolijken; ze schreven Extreem beleggen nadat ze op kantoor de meest gewaagde en avontuurlijk variaties op hun brood deden.

Caspar Wijers: "Alle combinaties in het boek hebben we zelf geprobeerd. We kregen ook veel suggesties. Daar hebben we er 55 van uitgekozen. En we hebben wat beroemde broodjes opgenomen. Bijvoorbeeld het broodjes met pindakaas, bacon en jam dat Elvis voor zijn dood at."

Uitgeverij SNOR

Uitgeverij SNOR

Wat vindt hij zelf geslaagde combinaties? "Wit brood met pindakaas, sambal, twee centimeter dikke plakken leverworst afgetopt met flinterdunne plakjes ‘gummy’ van een kiloblok kaas. Of de Patatje Joppiesaus-chips met perzikjam en blauwe kaas, appelstroop, tabasco, mayo en ketchup op elkaar."

Ook het broodje sardines met Turks brood, hazelnootboter, mosterd, ei, mayo, komkommer, peper en zout heeft zijn voorkeur. Beaamt lachend: "We hebben inderdaad niet op de calorieën gelet."

Stapelen

"Het is tegen de stroom in van alles wat gezond is. Gewoon lekker stapelen. Het brengt de lol weer terug aan de lunchtafel. Kinderen vinden het ook heel leuk. We hebben al een kinderwedstrijd gehad om Hollands Next Extreem-belegger te vinden. Het lijkt ons leuk om binnenkort een boek voor kinderen te maken. De recepten blijven ook binnenstromen."

Ik denk dat ik morgen maar eens gek ga doen. Met een broodje worst plus kaas. Misschien nog een plakje bacon erbij. Ik vind het al heel wat.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.